Premium content ophalen
  • Het ziet ernaar uit dat de hoge inflatie in de VS en Europa hardnekkiger is dan veel beleggers hadden gehoopt.
  • Dit betekent dat bedrijven die hogere kosten kunnen doorberekenen en stabiele inkomstenstromen hebben, een streepje voor hebben.
  • Fondsmanager Mike Morey van vermogensbeheerder Viking Integrity Fonds noemt 16 dividendaandelen die interessant zijn voor beleggers in tijden van hoge inflatie.
  • Lees ook: Dit zijn belangrijke piketpaaltjes voor de S&P 500 waar beleggers op moeten letten

De inflatie in Europa en de VS is wat teruggezakt vanaf de piekniveaus van 2022, maar nog steeds stijgen prijzen van goederen en diensten behoorlijk hard. In januari ging het in de VS om een gemiddelde prijsstijging van 6,4 procent en in de eurozone om 8,5 procent inflatie.

Voor hoofd beleggingen Mike Morey van de Amerikaanse vermogensbeheerders Integrity Viking Funds zijn de recente cijfers een bevestiging van zijn overtuiging dat hoge inflatie in 2023 een belangrijk thema blijft.

“Zolang de arbeidsmarkt sterk blijft, raakt dat de inflatie”, vertelt Morey aan Insider in een verwijzing naar de situatie in de VS. Volgens Morey maakt de Amerikaanse centrale bank de juiste keuze door prioriteit te geven aan het omlaag krijgen van de inflatie, zelfs als verdere renteverhogingen de economie in een recessie duwen.

Premium content ophalen