Als het aan de mensen achter Natural Machines ligt, komt je bordje macaroni straks uit de printer. De Spaanse startup werkt aan een 3D-printer die voedsel print.

Een kakelverse kippenpoot zal er voorlopig niet in zitten, de printer kan voorlopig alleen nog voedsel aan dat gemaakt kan worden uit deegsoorten en dikke vloeibare stoffen zoals chocolade.

Het prototype kan allerlei soorten brood, gebak en pasta maken en zou vooral aantrekkelijk zijn voor mensen die het erg belangrijk vinden om precies te weten wat er in hun voedsel zit.

Het idee is dat je ’s ochtends voordat je naar je werk vertrekt de printer aanzet en dat er ’s avonds bij thuiskomst een dampend bord verse pasta of brood in de keuken staat. De printers van Natural Machines hebben zes tuitjes voor zes verschillende ingrediënten.

In een interview met de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal (zie onderstaande video) laten de oprichters weten dat de printers binnenkort voor ongeveer 1000 euro per stuk over de toonbank moeten gaan.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl