Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën vindt het “buitengewoon zuur” dat staatssecretaris Frans Weekers is afgetreden.

“Als er iemand gemotiveerd was om fraude aan te pakken, was het Frans Weekers. Dat heeft hij ook van het begin af aan gedaan toen hij op Financiën zat. Dus het is gewoon heel zuur dat hij dan nu het bijltje erbij neer moet gooien”, aldus de minister.

Dijsselbloem zei dat hij tijdens de pauzes van het debat woensdagavond met Weekers contact had, maar hem geen adviezen heeft gegeven. “We hebben te respecteren dat hij tot deze conclusie is gekomen.”

Dijsselbloem, Weekers, premier Mark Rutte, VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra en PvdA-leider Diederik Samsom waren woensdagavond bijeen in het ministerie van Algemene Zaken nadat Weekers in de Tweede Kamer zijn ontslag had aangekondigd.

Opvolger Weekers

Volgens Dijsselbloem is er nog niet gesproken over de vraag wie Weekers moet opvolgen. Voorlopig neemt Dijsselbloem de taken van Weekers waar. “Zeer voorlopig”, vulde hij donderdagmorgen aan.

"Ik weet dat de Belastingdienst zeer gemotiveerd is en blijft om het lek boven te krijgen en de fraude aan te pakken. Dus dat gaan we vanaf morgen weer doen'', zei Dijsselbloem in de nacht van woensdag op donderdag.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl