• Fondsmanager Cathie Wood van vermogensbeheerder Ark Invest heeft weer een pluk aandelen Tesla verkocht.
  • Drie van de fondsen van Ark Invest verkochten deze week voor 270 miljoen dollar aandelen Tesla.
  • In elk van de drie fondsen is Tesla nog steeds de belangrijkste belegging met een aandeel van meer dan 10 procent.

De bekende fondsmanager Cathie Wood van vermogensbeheerder Ark Invest heeft opnieuw een pluk aandelen Tesla verkocht. Drie van de fondsen van Ark Invest – ARK Innovation (ARKK), ARK Autonomous Technology & Robotics (ARKQ) en ARK Next Generation Internet (ARKW) – verkochten dinsdag in totaal 340.000 aandelen van de elektrische automaker tegen een waarde van 270 miljoen dollar.

Tesla blijft voor alle drie de fondsen de grootste beleggingen met een aandeel van meer dan 10 procent in de portefeuille.

De actie van Wood volgt op eerdere verkopen deze maand van aandelen in het bedrijf van Elon Musk, maar dit was wel de grootste verkoopronde.

Op 8 september verkocht Ark Investment in totaal 142.708 Tesla-aandelen tegen een dagwaarde van ongeveer 109 miljoen dollar. Een week later verkocht Ark 81.609 aandelen tegen een waarde van zo’n 62 miljoen dollar en op 17 september nog eens 14.362 aandelen voor 10,9 miljoen dollar.

Lees ook: Cathie Wood van vermogensbeheerder Ark is fan van Tesla – maar heeft na een koersstijging wel voor $266 miljoen aandelen verkocht

De fondsmanager heeft er een gewoonte van gemaakt om Tesla-aandelen te verkopen als de elektrische automaker ofwel goed gepresteerd heeft in een bepaalde periode ofwel een te zware weging heeft gekregen in haar portfolio.

Grote techbedrijven zijn geraakt door een snelle stijging van rendementen op obligaties. Een stijging van de obligatieopbrengsten maken de mogelijke rendementen op aandelen minder aantrekkelijk.

Maar toch heeft Wood onlangs voorspeld dat de prijs van een aandeel Tesla in 2025 zal zijn gestegen tot 3.000 dollar. Daarmee zullen de aandelen nog zo'n 300 procent omhoog moeten vanaf het huidige niveau. Mochten de aandelen dat niveau volgend jaar al bereikt hebben, dan zal Wood als haar Tesla-beleggingen van de hand doen, zei ze op 23 september.

Een aandeel Tesla was donderdag halverwege de middag zo'n 781 dollar waard en is over heel september met ruim 6 procent gestegen. Op jaarbasis is het aandeel ruim 7 procent meer waard geworden.

CEO en oprichter Cathie Wood van Ark Invest vergaarde in 2020 grote bekendheid door haar indrukwekkende beleggingsprestaties. Haar ETF's behaalden vorig jaar ongelooflijke rendementen, waarbij het belangrijkste fonds meer dan 150 procent groei doormaakte.

LEES OOK: De legendarische belegger Jeremy Grantham zegt dat de huidige zeepbel op de beurs erger is dan die van 1929 – maar beleggers gedragen zich als ‘vampiers’ en zijn immuun voor slecht nieuws