• De bekende fondsmanager Cathie Wood van de Amerikaanse vermogensbeheerder Ark Invest staat bekend als een grote fan van Tesla.
  • Toch heeft Ark Invest in september voor ongeveer 266 miljoen dollar aandelen Tesla verkocht om koerswinsten veilig te stellen.
  • Wood houdt officieel een koersdoel aan voor Tesla dat 300 procent boven het huidige koersniveau ligt.

De bekende Amerikaanse fondsmanager Cathie Wood van Ark Invest heeft deze maand voor zo’n 266 miljoen dollar aandelen Tesla verkocht, om koerswinsten veilig te stellen.

Ark Invest verkocht afgelopen woensdag 81.609 aandelen van de maker van elektrische auto’s met een totale waarde van 62 miljoen dollar, volgens de dagelijkse rapportage van de vermogensbeheerder. Hiermee komen de totale verkopen van aandelen Tesla door Ark Invest deze maand uit op ongeveer 266 miljoen dollar, blijkt uit berekeningen van persbureau Bloomberg.

Ark Invest hanteert nog steeds een koersdoel voor Tesla dat ongeveer 300 procent hoger ligt dan het huidige koersniveau van 755 dollar voor het aandeel Tesla.

De vermogensbeheerder heeft geen reden gegeven voor de verkoop van aandelen. Eerder zei Wood dat ze regelmatig winsten veilig stelt, als de koers van een aandeel is gestegen, en weer bijkoopt als er een dip is van het aandeel.

Wood zei afgelopen jaar over haar handelsstrategie tegen tv-zender CNBC dat als er een hype is rond een aandeel “we winsten veilig stellen, want dan komt er een doorgaans een mogelijkheid om het aandeel weer op een lager niveau te kopen.”

De aandelenkoers van Tesla is de afgelopen drie maanden ruim 20 procent gestegen en bevindt zich op het hoogste niveau sinds april dit jaar.

Het aandeel Tesla blijft de grootste individuele belegging van Ark Invest en is goed voor 10,5 procent van de beleggingsportefeuille van de Ark Innovation ETF, een beleggingsfonds met een waarde van 26 miljard dollar.

Tegenover Yahoo Finance heeft Wood aangegeven dat ze denkt dat het aandeel Tesla 3.000 dollar waard kan worden.

Op de korte termijn kampt Tesla met leveringsproblemen, vanwege de tekorten aan computerchips in de wereld. Dat is bij alle modellen van het bedrijf merkbaar.

LEES OOK: Tesla wordt hard geraakt door chiptekorten: levertijden variëren van enkele maanden tot bijna een jaar