Er zijn genoeg mensen die zelf een busje ombouwen tot tiny house of camper, en autofabrikant Ford springt nu op die trend in. Eerder dit jaar onthulde het de Transit Custom Nugget-kampeerwagen, en nu komt daar ook de Big Nugget-camper bij.

Je raadt het misschien al aan de naam, maar Ford zegt dat de Big Nugget “veelzijdiger, ruimer en praktischer” is dan het eerdere model.

De Big Nugget is samen met camperproducent Westfalia gemaakt en rijdt op het chassis van een Ford Transit. In de camper vind je helemaal voorin de stoelen voor de bestuurder en bijrijder. Daarnaast zijn er nog drie ruimtes in de camper gemaakt: een keukentje met eettafel en bank, een badkamer en een slaapkamer.

In de slaapkamer staat een tweepersoonsbed van ongeveer twee meter lang met een matras dat je koel houdt in de zomer. Je kunt de helft van het bed wegklappen zodat je meer opslagruimte hebt.

“De nieuwe Big Nugget is een geweldige toevoeging aan onze Nugget-familie”, zegt Thomas Jurashek van Ford in een statement. “Het is de perfecte upgrade voor fans van andere Nugget-modellen, maar ook een goed alternatief voor mensen die nu in een erg grote camper rijden en iets kleiners willen zonder op comfort in te leveren.”

In de camper hoef je namelijk inderdaad het comfort van thuis niet te missen. De Nugget heeft twee batterijen van 95Ah, waar je met drie 230-volt stopcontacten goed gebruik van kunt maken. Ook zijn er twee USB-poorten in de camper, om je telefoon, e-reader of tablet op te laden. En als kers op de taart kun je de camper verlichten met dimbare LED-lampjes.

Zo ziet de Big Nugget, met een dieselmotor van 105 of 185 pk, er van binnen uit:


Binnen heb je 13 vierkante meter aan ruimte en tenzij je erg lang bent kun je gewoon staan in de camper. De ruimte is namelijk twee meter hoog.

Foto: Ford

De stoelen van de bestuurder en bijrijder kun je omdraaien, zodat je ermee aan tafel kunt zitten.

Foto: Ford

In het keukentje vind je een gasfornuis met twee pitjes, een gootsteen, opslagruimte en een koelkast met een inhoud van 70 liter. De camper heeft ook een boiler, zodat je warm water kunt gebruiken.

Foto: Ford

In het midden van het voertuig vind je een badkamer met toilet, gootsteen, kastje met spiegel en douche. In de watertank past 100 liter, dus tenzij je van lange douchebeurten houdt, hoef je niet bang te zijn dat het water opeens op is terwijl je nog met een hoofd vol shampoo staat.

Foto: Ford

Begin 2020 is de camper officieel te koop in Europa, al is het nog niet bekend hoe duur hij wordt.

Foto: Ford

Lees meer over kamperen: