Millennials pakken hun vakanties iets anders aan dan andere generaties.

Ze laten de toeristenfuiken voor wat ze zijn, gaan op zoek naar unieke ervaringen en maken fotogenieke herinneringen die later op hun Instagram zijn terug te zien.

Een jaar geleden besloten Lucas en Willa Via om afscheid te nemen van hun traditionele vakanties en de weg op te gaan. Ze kochten op internet een oud busje, gaven deze een nieuw interieur en verruilden New York is voor weidse vlakten. In vier maanden tijd reden ze door veertien Amerikaanse staten.

Los van tanken en buiten de deur eten gaven ze minder dan 25 euro per dag uit aan de belangrijkste zaken.

“Komen we langs een klein café dat recht uit Hans en Grietje lijkt te komen, dan draaien we meteen om en maken we wat geld in ons budget vrij. Dit geldt overigen ook voor borden met ‘world’s best donuts’. Die zijn er overigens véél”, vertelt Willa aan Business Insider.

Inmiddels heeft het dagelijks leven weer zijn intrede gedaan in het leven van de Vias, die nu in San Francisco wonen. Wel zijn ze van plan om weekendjes weg te gaan met hun busje en vaker en goedkoper op vakantie te gaan.

Lucas en Willa deelden een aantal foto's van hun avontuur met ons. Volg ze op Instagram voor meer foto's van hun #vanlife.


Lucas en Willa Via leven een Instagram-waardig leven.

Foto: Via the Van

Er zijn meer dan 2,3 miljoen Instagram-posts met de hashtag #vanlife. De twee werden dan ook geïnspireerd door alle jaloersmakende foto's op het sociale medium.

Foto: Via the Van

Bron: Instagram


Wonen in een camper is een steeds populairdere levensstijl onder creatieven en mensen uit de techindustrie. Op deze manier woon je in de stad, zonder de helft van je inkomen aan huur te besteden.

 


Lucas en Willa begonnen met het plannen van hun reis vlak na hun huwelijksdag in 2016. "Als twintigers in New York hadden we niet veel geld te besteden", vertelt Lucas.

Foto: Via the Van

Het busje, genaamd Roosevelt, kostte 3.000 euro en had 400.000 kilometer gelopen. Hij was eerder van bouwvakkers.

 


Een vriend bood aan om het busje op zijn oprit te parkeren. Lucas kluste vroeger al veel met zijn vader en spendeerde ieder weekend aan de camper.

 


Samen met de stiefvader van Willa, Ron, maakte hij een u-vormige bank die dient als opslagplek, zitje en bed met schuimmatras.

 


Dankzij een lik witte verf en houten planken kreeg het busje een compleet ander interieur.

Foto: Via the Van

Willa werkte als juf en nam een sabbatical voordat ze aan haar nieuwe baan in San Francisco begon. Lucas werkt als een accountmanager voor een techbedrijf en kan overal werken. Samen stippelden ze een route langs vrienden en familie uit.

 


Op weekdagen parkeren ze meestal bij koffietenten en openbare plekken met wifi zodat Lucas vanuit 'huis' kan werken. Willa blogde ondertussen.

Foto: Via the Van

Bekijk Lucas en Willa's blog »


's Avonds proberen ze een bruin café te vinden, de beste plek om locals te ontmoeten. Zo tipte een serveerster deze verborgen parel in Utah.

 


Ze parkeerden op kampeerterreinen en parkeerplaatsen van WalMart.

 


Wonen in een busje zorgde voor een "sprookjesachtige ervaring waarin je buiten kunt leven", zei Willa.

Foto: Via the Van

In het weekend bezochten ze nationale parken en prachtige plekken in de natuur.

Foto: Via the Van

Het busje doorstond de hoge temperaturen van Arizona en de stormen van Oklahoma.

Foto: Via the Van

Ze proberen geld te besparen door zo min mogelijk voor motels te betalen. Toch kost de reis nogal wat geld omdat ze om de paar uur moeten stoppen voor eten, ze een museum willen bezoeken of een band zien optreden.

Foto: Via the Van

Eerder deze herfst keerden ze terug naar hun thuis, Californië, om in San Francisco te gaan wonen - een van de duurste huizenmarkten van de VS. Het busje staat te koop.

Ze vragen $40,000 voor de camper.

 


Maar ze zijn alweer van plan om een volgend busje te verbouwen. Dit keer willen ze een kleinere bus met een bed dat ze niet iedere ochtend hoeven op te breken.

 


Willa over het reizen met Lucas: "Het voelt alsof je in het kinderfort uit je dromen woont."

 

LEES OOK: Als je deze dingen onderdeel maakt van je dagelijkse routine, leef je gezonder en word je ouder