De winkelketens Aldi en Lidl zijn in Groot-Brittannië verwikkeld in een prijzenoorlog rond het schooluniform. Beide supermarkten bieden het uniform nu aan voor minder dan 4 pond, en zijn daarmee soms wel 80 procent goedkoper dan hun concurrenten.

Dat schrijft The Guardian. Aldi begon de strijd in juni, toen het voor het eerst een spotgoedkoop schooluniform in de schappen lag. Een sweater en twee poloshirts kostten gezamenlijk 2,50 pond, en voor een rok of broek werd 1,50 pond gevraagd. Bij elkaar 4 pond.

Dat is fors goedkoper dan de concurrentie. Bij kledingzaak John Lewis kost hetzelfde pakket 19 pond. Marks & Spencer vraagt 15 pond. Goedkoopste is Asda, die 7,50 pond vraagt.

In reactie op Aldi bracht ook Lidl de prijs fors omlaag, en ging iets onder de prijs van Aldi zitten: donderdag gaat hetzelfde pakket voor 3,75 pond over de toonbank. Aldi heeft daarom aangekondigd de prijs opnieuw te verlagen, naar 3,69 pond.

Kwaliteit

Lidl en Aldi claimen dat, ondanks de lage prijs, de kwaliteit nog steeds goed is. Veel ouders twijfelen daaraan, aldus The Guardian: het uniform wordt bijna elke dag gedragen en vaak gewassen, en kan daardoor snel slijten.

De uniformen worden daarnaast gemaakt in Bangladesh en China, waar kinderen en volwassen arbeiders soms onder erbarmelijke omstandigheden en tegen hongerloon in fabrieken werken.

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl