• De bitcoin leeft waarschijnlijk weer op als de marktwaarde weer goed is voor meer dan de helft van de cryptomarkt, aldus een crypto-expert van JPMorgan.
  • Nikolaos Panigirtzoglou vertelde CNBC dat het marktaandeel van de bitcoin de afgelopen dagen was gestegen tot ongeveer 46 procent.
  • Maar hij zei dat er tot dusver weinig tekenen zijn van een ‘buy-the-dip’-mentaliteit bij grote beleggers.

De bitcoin leeft waarschijnlijk weer op als het marktaandeel weer boven de 50 procent klimt, aldus crypto-expert Nikolaos Panigirtzoglou van de Amerikaanse zakenbank JPMorgan.

De prijs van ’s werelds meest populaire cryptomunt is sinds mei flink onderuitgegaan. De bitcoin noteerde donderdag op iets meer dan 33.000 dollar. Ten opzichte van de recordhoogte in april, van bijna 65.000 dollar, gaat het om een daling van zo’n 47 procent.

De daling wordt onder meer toegeschreven aan vrees voor strengere regelgeving en de ophef over het hoge energieverbruik bij het ‘minen’ van digitale munten zoals bitcoins.

Lees ook: Dit bedrijf gebruikt overbodig gas bij oliewinning om bitcoin te delven – Coinbase en de broertjes Winklevoss hebben erin geïnvesteerd

Panigirtzoglou zei dinsdag tegen CNBC dat het relatief lage marktaandeel van bitcoin – dat donderdag op zo’n 45 procent stond – een negatief signaal was dat suggereert dat de belangstelling voor de munt gematigd blijft.

“Begin april ging het nog om zo’n 60 procent”, aldus Panigirtzoglou. Volgens de crypto-expert is een marktaandeel van minstens 50 procent een gunstig teken voor de bitcoin.

Laatste weken spraken van een stijgend marktaandeel

Op het dieptepunt in mei bedroeg het marktaandeel van de bitcoin zo’n 40 procent. Volgens Panigirtzoglou is dat percentage de afgelopen weken weer voorzichtig gestegen.

“De geldstroom naar ethereum-producten is de laatste twee tot drie weken vertraagd”, aldus Panigirtzoglou. “Tegelijkertijd is er juist meer geld richting de bitcoin gegaan.”

“Dat betekent dat institutionele beleggers wellicht kansen zien in het kopen van de bitcoin en het verkopen van andere cryptomunten”, voegde hij eraan toe.

Panigirtzoglou zei echter dat er tot dusver weinig tekenen zijn van een ‘buy-the-dip’-mentaliteit bij grote beleggers. Hij zei dat de koers van de bitcoin misschien nog verder moet dalen voordat de munt weer massaal wordt ingekocht.

Lees ook: De bitcoin herstelt beetje, maar grote, institutionele beleggers stappen niet in: terugval tot $23.000 is nog goed mogelijk, aldus JPMorgan

Niet iedereen is het met hem eens. David Grider van onderzoeksbureau Fundstrat schreef maandag in een notitie dat de stijging van bitcoin, ondanks het Britse optreden tegen de grote cryptobeurs Binance, een signaal is dat suggereert dat de prijzen mogelijk de bodem hebben bereikt.

Meer bitcoin? Bekijk ook deze stukken eens: