Premium content ophalen

Crypto’s hebben een stormachtige periode achter de rug. Van de enorme koersstijgingen in 2020 tot de recente cryptocrash, waarbij geen coin gespaard bleef.

Beleggen in cryptomunten geldt als zeer speculatief. Maar hoe zit dat, als je een beproefde tactiek toepast van langetermijnbeleggers in aandelen: periodiek een vast bedrag inleggen

Business Insider zocht uit wat je rendement is, als je de afgelopen maanden elke week voor 10 euro aan bitcoin of ether kocht.

Beleggen in cryptomunten zoals de bitcoin, ether of ander digitale munten zoals de dogecoin, geldt als zeer speculatief. Maar de manier waarop je belegt is hierbij ook van belang. Zo geldt voor aandelen dat een beproefde methode is om periodiek een vast bedrag in te leggen, zodat je automatisch middelt tussen momenten dat koersen hoger en lager staan. Die tactiek kun je in principe ook toepassen op cryptomunten.

Stel je begon twaalf maanden geleden op 30 juni 2020 met het kopen van bitcoin of ether, in marktwaarde de twee grootste cryptomunten. En sindsdien heb je elke week, geheel volgens het dollar cost averaging-gedachtegoed, voor 10 euro bijgekocht. Wat is dan je rendement?

Om daarachter te komen, moeten we kijken naar de koersontwikkeling van de twee crypto’s over het afgelopen jaar. Het bedrag dat je in de zomer van 2020 belegde, is immers veel meer aangegroeid dan je inleg van maart dit jaar.

Premium content ophalen