• De waarde van de bitcoin is dinsdagochtend even gezakt tot onder de 37.000 dollar.
  • Amazon ontkende geruchten dat het cryptomunten als betaalmiddel wil accepteren.
  • Later krabbelde de bitcoin weer iets op, tot boven de 38.000 dollar.

Een dag nadat de bitcoin even boven de 40.000 dollar uitkwam, is de belangrijke cryptomunt weer behoorlijk gedaald in waarde. Dinsdagochtend noteerde de bitcoin onder de 37.000 dollar, later krabbelde de munt weer iets op.

De daling komt nadat internetreus Amazon geruchten de kop indrukte dat het bitcoin en andere cryptomunten zou accepteren als betalingsmiddel. Dat bericht leidde aanvankelijk tot een koersstijging.

Amazon adverteerde vorige week met een vacature voor een productleider op het gebied van digitale valuta. Dat zou erop kunnen wijzen dat het concern in zijn webwinkels ook digitale munten wil gaan accepteren als betaalmiddel, denken kenners.

Volgens City A.M. zou Amazon nog voor het einde van het jaar bitcoin willen accepteren. Dat zou een plan uit de koker zijn van voormalig CEO Jeff Bezos. Ethereum, Cardano en Bitcoin Cash zouden de volgende zijn. Ook wil de internetreus naar verluidt een eigen cryptomunt ontwikkelen.

Dat was weer koren op de molen van cryptobeleggers die hopen dat bitcoin een algemeen geaccepteerd betaalmiddel wordt.

Amazon ontkent geruchten

Dinsdag weersprak Amazon de geruchten in een e-mail aan Insider. "Ondanks onze interesse in de materie zijn speculaties rond onze vermeende plannen voor cryptomunten onjuist", liet een woordvoerder weten.

Tegelijkertijd laat het bedrijf weten dat het de ontwikkelingen op het gebied van digitale valuta onderzoekt en dat het belangstelling heeft voor het gebruik van nieuwe betalingstechnologieën op zijn retailplatform.

"We zijn geïnspireerd door de innovatie die nu plaatsvindt op het gebied van cryptocurrency en zijn aan het onderzoeken hoe dit eruit zou kunnen zien op Amazon. We geloven dat de toekomst gebaseerd zal zijn op nieuwe technologieën die moderne, snelle en goedkope betalingen mogelijk maken, en we hopen die toekomst zo snel mogelijk naar Amazon-klanten te brengen", aldus de woordvoerder.

De waarde van de bitcoin daalde meteen na de reactie van Amazon, meldde senior marktanalist Jeffrey Halley van OANDA. "Ondanks de neergang van vandaag, houdt de bitcoin nog steeds het grootste deel van de winsten van maandag vast", zei hij.

[activecampaign form=28]

Lees meer over cryptomunten: