• Bitcoin heeft voor het eerst in bijna drie jaar een waarde van 18.000 dollar bereikt.
  • Als de stijgende lijn doorzet, dan evenaart de cryptomunt binnenkort de recordwaarde van net geen 20.000 dollar.
  • De acceptatie van bitcoin door traditionele financiële organisaties voedt het vertrouwen in de munt.

De waarde van de bitcoin is woensdag voor het eerst sinds eind 2017 tot boven de 18.000 dollar gestegen.

Hiermee komt de marktwaarde van de belangrijkste cryptomunt ter wereld uit op zo’n 336 miljard dollar. Dat is wel een record vergeleken met drie jaar geleden. Dat komt omdat er nu iets meer bitcoins in omloop zijn.

De waarde van bitcoin stijgt de afgelopen weken sterk. In maart stortte de koers voor de virtuele munt in door de coronacrisis.

Experts vragen zich af of de recente stijging van de bitcoin doorzet. Mogelijk wordt dan dit jaar nog de recordwaarde van net geen 20.000 dollar, van eind 2017, bereikt.

Bron: Markets Insider
Bron: Markets Insider

Tegenover Coindesk zegt Ben Zhou, oprichter en CEO van cryptobeurs Bybit, vertrouwen te hebben in de stabiliteit van de huidige koers. Hij wijt dat aan de "instroom van instutioneel geld".

Steeds meer traditionele financiële organisaties zoals vermogensbeheerder Fidelity Investments zien brood in het investeren in bitcoin, zeker als alternatief beleggingsmiddel tijdens de onstuimige coronacrisis.

De waarde van de bitcoin zit al weken in de lift nadat Paypal bekendmaakte dat gebruikers binnenkort ook met cryptovaluta kunnen betalen op het platform.

Met de acceptatie van bitcoin door de financiële sector groeit het vertrouwen in de digitale munt, dus stijgt de waarde. "Bitcoin-mania is terug", aldus marktanalist Edward Moya van Oanda.


[activecampaign form=28]


Lees meer over crypto en blockchain: