• Bitcoin wist woensdag z’n eigen jaartop van augustus te overtreffen nadat betalingsplatform PayPal bekendmaakte cryptomunten te zullen toevoegen.
  • De digitale munt steeg met 8 procent in waarde naar 12.854 dollar, de hoogste stand sinds juli 2019.
  • Volgens de CEO van PayPal is de stap van het platform niet controversieel, ‘maar is een verschuiving naar digitale valuta onvermijdelijk’.

Bitcoin steeg woensdag naar de hoogste stand sinds juli 2019 na de bekendmaking van het nieuws dat betalingsplatform PayPal z’n klanten zal toestaan met cryptocurrencies te betalen.

De grootste en bekendste digitale munt steeg met maar liefst 8 procent tot een waarde van 12.854 dollar en overtrof daarmee de jaartop van augustus.

Bron: Markets Insider

PayPal-CEO zegt dat de verschuiving naar digitale valuta onvermijdelijk is

Klanten van PayPal kunnen op het betalingsplatform straks gebruikmaken van verschillende cryptomunten. Volgens de CEO van PayPal, Dan Schulman, is de verschuiving naar digitale valuta onvermijdelijk, en zijn er duidelijke voordelen in termen van toegang en opname.

Het betalingsbedrijf somde verder voordelen op als efficiëntie, snelheid en veerkracht van het betalingssysteem. Ook geven crypto's volgens PayPal overheden de capaciteit om snel betalingen aan burgers te doen.

Cryptogebruikers worden wel geconfronteerd met een aantal beperkingen bij PayPal. Zo kunnen ze geen munten naar en van rekeningen overmaken. Verder kunnen ze alleen crypto's houden die ze via PayPal hebben gekocht. "Alle crypto's die op een rekening staan, kunnen niet worden overgemaakt naar andere rekeningen", zei PayPal.

Vooralsnog worden cryptomunten als bitcoin nog niet echt gebruikt voor het doen van aankopen, en wordt er vooral in gehandeld. Financiële instellingen en fondsen tonen ook steeds meer interesse in digitale valuta.

Lees meer over bitcoin: