• Bitcoin is donderdag gestegen tot boven de 16.000 dollar. Dat is voor het eerst sinds januari 2018.
  • De grootste cryptomunt ter wereld is met alle koersschommelingen op de markten de laatste weken fors aan het klimmen.
  • De rally begon in oktober toen PayPal aankondigde dat gebruikers bitcoin mochten gaan verhandelen op het platform en versnelde bij alle onzekerheid rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Bitcoin is voor het eerst sinds januari 2018 tot boven de 16.000 dollar geklommen. De belangrijkste cryptomunt ter wereld zit sinds oktober in de lift en breekt tot nog toe steeds belangrijke barrières.

Op donderdag won de bitcoin 3 procent en steeg de waarde van de munt tot 16.157 dollar.

Bitcoin werd eind oktober nog onder de 14.000 dollar verhandeld, maar heeft sindsdien bij alle onzekerheid rond de Amerikaanse verkiezingen een aantal belangrijke psychologische grenzen doorbroken.

Hoewel de rally bitcoin heeft teruggebracht op een niveau dat sinds de koersexplosie van 2017 niet meer is gezien, is de munt nog een flink stuk verwijderd van de recordhoogte van bijna 20.000 dollar.

De exacte reden voor de koersstijgingen van de laatste weken is niet helemaal duidelijk, maar hij is begonnen sinds betalingsdienst PayPal in oktober aankondigde dat gebruikers bitcoin mogen kopen, verkopen en aanhouden op het platform.

Technisch analist Katie Stockton zei eerder dat 14.000 dollar een belangrijk weerstandsniveau was en dat de munt na het doorbreken van die grens zonder al te veel hindernissen kan doorstoten tot boven de 20.000 dollar.

De grens van 14.000 dollar werd op 4 november geslecht, de dag na de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De dag erna klom de cryptomunt al tot boven de 15.000 dollar. Na een kleine terugval vorige week zet de munt de opgaande trend weer voort.


[activecampaign form=28]


Lees meer over crypto en blockchain: