Jennifer Gates, de oudste dochter van Bill en Melinda Gates, overweegt om huisarts of kinderarts te worden.

Haar vader was ooit ’s werelds rijkste man. Volgens zakenblad Forbes is Microsoft-oprichter Bill Gates nog altijd goed voor 108 miljard dollar.

In 2011 verklaarde Gates dat zijn kinderen slechts een “minuscuul deel” van zijn vermogen zouden erven.

In een interview met Sidelines Magazine spreekt Jennifer Gates, de oudste dochter van Bill en Melinda Gates, over de voordelen van opgroeien in weelde. 

“Ik ben door mijn geboorte enorm geprivilegieerd”, zegt ze. “Die mogelijkheden moet ik gebruiken om te leren en te zorgen dat de wereld een stukje beter wordt.”

Jennifer studeerde in 2018 af aan de Stanford University en studeert nu geneeskunde aan de Mount Sinai’s Icahn School of Medicine. Tegenover Sidelines verklaart ze dat een kinderarts uit haar jeugd haar grote voorbeeld was.

Dankzij deze arts, die haar inspireerde geneeskunde te studeren, besefte ze hoe bevoorrecht ze was. Ze overweegt om zelf kinderarts of huisarts worden, maar zegt ook open te staan voor andere carrièrepaden.

“Ik wil blijven leren en dingen met mensen delen”, zegt ze. “Hoewel mensen dingen verschillend ervaren, is er iets universeels aan de manier waarop we omgaan met geluk, tegenslag en verandering. Openstaan voor andermans ervaringen helpt me een betere arts te worden en de wereld beter te maken.”

Jennifer Gates beoefent ook de ruitersport en zegt tegen Sidelines te hopen dat ze op een dag een plekje weet te bemachtigen in het nationale team voor springruiters. Dat is volgens Horse Network “de oudste en meest prestigieuze uitdaging” in de paardensport. 

In 2011 liet Microsoft-oprichter Bill Gates, die een geschat vermogen van 108 miljard dollar heeft, zich tegenover de Daily Mail ontvallen dat zijn kinderen slechts een “minuscuul deel” van zijn vermogen zullen erven. “Ze zullen hun eigen weg moeten vinden”, zei hij destijds. 

Lees meer over Bill Gates: