• In een nieuw blog schrijft miljardair en filantroop Bill Gates dat er zes belangrijke vragen over het coronavirus zijn waar nog geen antwoord op is.
  • Om het virus effectief te kunnen bestrijden, moeten we op zoek naar die antwoorden.
  • Gates vraagt zich onder meer af of het coronavirus seizoensgebonden is en welke mensen het kwetsbaarst zijn.

Wetenschappers en gezondheidsspecialisten hebben sinds het begin van de coronapandemie al een hoop onderzoek gedaan naar het nieuwe coronavirus, maar er zijn nog een hoop vragen waar we nog geen antwoord op hebben.

Het is belangrijk om naar antwoorden op die vragen te zoeken, zodat we op zoek kunnen naar manieren om het virus te beteugelen en patiënten te genezen, schrijft miljardair en filantroop Bill Gates op zijn blog.

Gates heeft goede hoop we dat dankzij de “indrukwekkende” internationale samenwerking voor de zomer al antwoord hebben op de belangrijkste vragen over het coronavirus.

De vragen zijn:

  • Is het coronavirus seizoensgebonden? De bekende immunoloog Anthony Fauci denkt, net als veel anderen, dat dat misschien zo is. Het lijkt er niet op dat de verspreiding van het virus net zo afhankelijk is van het weer als de griep, maar dat kunnen we nog niet helemaal zeker weten.
  • Hoeveel mensen kunnen het coronavirus verspreiden zonder dat ze er zelf ziek van worden?
  • Waarom worden jonge mensen minder vaak ernstig ziek van het virus?
  • Bij welke symptomen is het nodig om te testen of je het virus hebt?
  • Wanneer loop je het meeste risico om het virus op te lopen? Als je bijvoorbeeld veel deurklinken aanraakt of naar de kerk gaat?
  • Welke mensen zijn het kwetsbaarst voor COVID-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt? En heeft dat te maken met geslacht, afkomst of onderliggende ziektes?

Gates geeft in zijn zeer uitgebreide blog ook aan in welke innovaties volgens hem nodig zijn om de coronapandemie te bestrijden.

“We zijn ervan onder de indruk hoe de wereld samenwerkt om deze pandemie tegen te gaan”, schrijft hij.

“Er zijn op dit moment zoveel helden, zoals de artsen en verpleegkundigen die patiënten met het coronavirus verplegen. Als deze pandemie uiteindelijk voorbij is, is dat aan hen te danken.”

Lees ook op Business Insider

Lees meer over de coronacrisis: