De bandbreedte voor de introductieprijs van aandelen van verzekeraar ASR is aangescherpt naar 19 tot 20 euro.

Dat meldt persbureau Bloomberg woensdag op gezag van ingewijden. Tot dusver werd uitgegaan van een prijs tussen de 18 en 22 euro per aandeel.

Met een prijs van 19 tot 20 euro kom je uit op een gemiddelde van 19,50 euro, tegen een gemiddelde van 20 euro bij een bandbreedte tussen de 18 en 22 euro.

Beursgang ASR

Verzekeraar ASR maakt naar verwachting vrijdag zijn opwachting aan het Damrak. Verkopende partij is de Nederlandse staat, die de verzekeraar in 2008 in handen kreeg als gevolg van de nationalisatie van de Nederlandse delen van Fortis en ABN AMRO.

In eerste instantie wordt een belang tot 40 procent aangeboden. Dat komt neer op 60 miljoen aandelen. Daarbij zijn al de 5 miljoen stukken meegerekend die de begeleidende banken extra kunnen verkopen bij grote belangstelling.

Bij een prijs van 19,50 euro per aandeel is de opbrengst voor de staat 1,17 miljard euro en heeft ASR een beurswaarde van 2,9 miljard euro. De Nederlandse staat heeft in totaal 3,6 miljard euro in ASR gestoken als gevolg van de nationalisatie.

In het eerste kwartaal van dit jaar boekte ASR een nettoresultaat van 214 miljoen euro, 30 miljoen meer dan een jaar eerder. Lagere beleggingsopbrengsten werden ruimschoots gecompenseerd door een fikse pensioenmeevaller.

Woekerpolisclaims ASR

ASR werd een week voor de aangekondigde beursgang gedagvaard door Vereniging Woekerpolis.nl. De claimorganisatie houdt de genationaliseerde verzekeraar verantwoordelijk voor de verkoop van 1,1 miljoen woekerpolissen en schat de totale schade hiervan op bijna 5 miljard euro.

Woekerpolis.nl is niet de eerste claimorganisatie die zich bezighoudt met de rol van ASR in de woekerpolisaffaire. Volgens voorzitter Ab Flipse is zijn vereniging wel het meest ambitieus, door te stellen dat bij alle beleggingsverzekeringen die ASR de voorbije decennia heeft verkocht te veel kosten in rekening zijn gebracht.

ASR is de vierde verzekeraar waartegen Flipse een collectieve procedure start. Er lopen ook al zaken tegen Nationale-Nederlanden (NN), Aegon en Reaal.

ASR liet in een reactie weten zich te zullen verweren en dat de claim onvoldoende gronden heeft. Verder heeft de dagvaarding geen effect op de voorbereidingen voor de voorgenomen beursgang van de verzekeraar, aldus een verklaring.

Woensdag meldde tv-programma Eenvandaag dat er nog een tweede woekerpolisclaim bij komt van de Stichting Woekerpolisproces.

Bron: ANP/Z24

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl