• De originele AirPods waren prima, maar de AirPods Pro-oordopjes zorgen in bijna alle opzichten voor een serieuze verbetering. Voor algemeen gebruik de beste draadloze oordopjes.
  • Als audiofiel wil je waarschijnlijk voor Sennheiser kiezen. 

De beste draadloze oordopjes leveren een goede geluidskwaliteit, zijn lang te gebruiken zonder dat je ze steeds moet opladen, zitten prettig in je oor en – niet onbelangrijk – kosten geen fortuin.

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en merken te koop en dat maakt je beslissing niet makkelijker. Vandaar dat wij een aantal draadloze oordopjes voor je hebben getest, zodat jij weet wat voor jou de beste keuze is.

De beste draadloze oordopjes in het algemeen: Apple AirPods Pro

De nieuwe Apple AirPods Pro zien er mooier uit en klinken beter dan de AirPods van de vorige generatie. Bovendien zijn ze voorzien van een ingebouwde ruisonderdrukking en zijn ze perfect te integreren met andere Apple-producten.

Apple gaat in het algemeen de goede kant op met het ontwerp van de AirPods. De arm van de hoofdtelefoon is iets korter dan de vorige generatie AirPods, waardoor ze er minder opvallend uitzien. Belangrijker is het feit dat je ze je oren goed afsluiten aangezien dit direct invloed heeft op de geluidskwaliteit en ruisonderdrukking.

AirPods kunnen eenvoudig aan een iPhone worden gekoppeld zonder dat je hoeft te graven door menu's. Dankzij hun ingebouwde Apple H1-chip ondersteunen ze Siri en behouden ze een betere verbinding. De draadloze oordopjes van Apple zijn relatief wel wat duurder en niet direct de beste keuze voor sportief gebruik.

Lees ook: AirPods zijn duur, maar zijn neppe AirPods van een tientje het overwegen waard? Ik testte ze uit

De beste voor geluid: Bang & Olufsen Beoplay E8 Motion

De Bang & Olufsen Beoplay E8 Motion draadloze oordoppen stralen stijl en kwaliteit uit, en zijn ook wat duurder. Ze lijken specifiek ontworpen voor een sportieve en actieve levensstijl, als je kijkt naar de water- en zweetbestendigheid.

De draadloze oordopjes zijn relatief groot, en passen stevig in je oor. Helaas kunnen ze daardoor na een tijdje ook ongemakkelijk worden om te dragen. Tijdens onze test deden zich wat verbindingsproblemen voor. Zo ging de linker oordop af en toe uit en speelde de rechter door. Een seconde later waren ze weer met elkaar verbonden. Dat koppelen is overigens niet zo eenvoudig als bij andere modellen.

De oordoppen zijn gemaakt door Bang & Olufsen, en dus is de geluidskwaliteit - zoals je zou verwachten - uitsteken. De muziek klinkt strak en dankzij het enorme volume kun je het leven om je heen makkelijk overstemmen. Er zit veel leven en vibratie in de cleane, natuurlijke tonen.

De beste draadloze oordopjes voor Samsung fans: Samsung Galaxy Buds

De Samsung Galaxy Buds zijn mooi en zeer comfortabel om te dragen. Ze bieden een goede geluidskwaliteit, veel Samsung-only functies en zijn eenvoudig te bedienen.

Je hoeft de oordoppen niet uit de houder te halen om ze heel gemakkelijk te koppelen aan je apparaat. Eenmaal in je oren, zijn de Galaxy Buds uiterst comfortabel. De geluidsisolatie is uitstekend en zelfs na enkele uren dragen werden ze niet onaangenaam.

Hoewel Samsung geen app biedt voor iOS, en de functionaliteit op een iPhone dus minder is, kun je ze wel gebruiken met een Apple smartphone. De Galaxy Buds zijn een uitstekende allrounder. Hoewel ze niet de beste geluidskwaliteit bieden, is het geluid nog steeds prima en zijn de draadloze oordopjes zeer geschikt voor de sportschool of een rumoerig woon-werkverkeer.

Lees ook: Ik heb de AirPods van Apple en de Galaxy Buds van Samsung getest

De beste voor audiofielen: Sennheiser Momentum True Wireless

Technisch gezien zijn de Sennheiser Momentum True Wirelss oordoppen de ‘best klinkende’ draadloze oordopjes in de test. De geluidsdetails zijn verbluffend. Doordat er niet wordt gesleuteld aan het geluid door de fabrikant, hoor je precies wat er is opgenomen.

De draadloze oordopjes zijn qua grootte vergelijkbaar met de Galaxy Buds, maar wel iets minder comfortabel. De batterij heeft op papier een levensduur van vier uur, maar dit bereikten wij zelden. Van alle geteste oordopjes moesten deze het vaakst worden opgeladen. Ook het koppelen van de Momentum True Wireless aan een apparaat ging soms moeizaam, omdat de verbinding niet altijd stabiel was.

Deze minpunten vallen in het niets bij de prachtige geluidskwaliteit. De oordoppen van Sennheiser, de Momentum True Wireless bieden een mooi, neutraal geluid, waardoor je de muziek hoort zoals de artiest het ooit geschreven heeft.

Vergelijk meer draadloze oordopjes op kieskeurig.nl

Insider Picks Nederland schrijft over dingen die jij wellicht leuk vindt. Business Insider Nederland heeft samenwerkingen met verschillende affiliatepartners. Dit betekent dat we een vergoeding ontvangen bij een eventuele aankoop.