Na het eerdere teleurstellende gelijkspel tegen IJsland heeft Argentinië donderdagavond met 3-0 verloren van Kroatië.

Daarmee balanceren Lionel Messi en de zijnen op het randje van uitschakeling.

In een harde wedstrijd tegen de Kroaten haalde de finalist van het vorige WK geen moment het niveau dat nodig was om als winnaar van het veld te stappen.

Vrijdag wordt de andere wedstrijd in groep D, Nigeria-IJsland, gespeeld. De Argentijnen moeten de laatste groepswedstrijd in elk geval winnen van Nigeria en duimen dat de andere uitslag (Kroatië-IJsland) gunstig voor ze uitpakt.

De doelpunten bij Kroatië-Argentinië vielen alle drie in de tweede helft en kwamen op naam van Ante Rebic, Luka Modric en Ivan Rakitic. Kroatië is na de eerdere overwinning op Nigeria al zeker van de achtste finales.

De volgens velen beste voetballer van de wereld Lionel Messi had nooit een gelukkig huwelijk met het nationale elftal. Hoewel hij met zijn club Barcelona talloze prijzen pakte, lukte dat tot nu toe nooit op het hoogste niveau met Argentinië. Hij bedankte in 2016 zelfs voor het het nationale elftal na weer een teleurstelling tijdens de Copa América, maar kwam daar later op terug.

Lees ook op Business Insider

Messi pakte in 2005 wel het WK onder de 20 in Nederland en in 2008 de Olympische titel, maar nooit de hoofdprijs bij het grote WK of in de Copa América.

Extra pijnlijk is dat zijn grote rivaal Cristiano Ronaldo tot nu toe wel uitstekend presteert dit WK. De Portugees scoorde in twee wedstrijden al vier keer.