Apple geeft zijn betaalbare Mac-computers eindelijk een opfrisbeurt. Dat meldt althans Bloomberg op basis van ingewijden.

Het techconcern zou later dit jaar met een nieuwe MacBook Air komen en de Mac Mini na vier jaar eindelijk van een update voorzien.

De Mac Mini is een kleine desktopcomputer waar je zelf een monitor, toetsenbord en muis op moet aansluiten. De goedkoopste versie kost in Nederland 567,91 euro.

Volgens Bloomberg is het nieuwe model van Apple gericht op professionele gebruikers, met meer opslag en betere processors. Dat betekent dat de opgefriste Mac Mini waarschijnlijk iets duurder zal zijn.

Maar de Mac waar iedereen op wacht, is de nieuwe laptop van Apple. Bloomberg claimt dat die qua ontwerp erg lijkt op de huidige MacBook Air, maar met dunnere randen rondom het scherm. Het is onduidelijk of de laptop een nieuwe MacBook Air is of de opvolger van de 12-inch MacBook die Apple in 2015 lanceerde.

De nieuwe Apple-laptop heeft naar verluidt een 13-inch-scherm met een Super Retina Display, het schermtype dat ook voor de iPhone X is gebruikt. Die schermen hebben een hoge resolutie, ruim kleurbereik, grote helderheid en diepe zwarttinten.

De anonieme bronnen konden Bloomberg niet vertellen wanneer Apple de nieuwe computers lanceert, maar in het verleden is dat meestal in oktober geweest – na de presentatie van de nieuwe iPhones.

Lees ook op Business Insider

LEES OOK: 7 dingen waar je op moet letten als je een nieuwe computer koopt