Met alle aandacht die uitgaat naar de daling van de productie van de iPhone en een mogelijke lancering van de AR/VR-headset van Apple, zou je bijna vergeten dat het bedrijf ook nog een uiterst succesvolle laptoplijn heeft.

Met de komst van de eigen M1- en M2-processoren zijn de laptops van Apple alleen maar populairder geworden. Het is dan ook niet heel gek dat er geruchten gaan over een compleet nieuwe laptop van Apple: de MacBook Air 15,5 inch.

Volgens analist Ross Young zou Apple afgelopen maand al begonnen zijn met de productie van de 15,5-inch schermen die benodigd zijn voor de nieuwe MacBook Air. Die productiedatum zou overeenkomen met een mogelijke lancering in april, aangezien er dan voldoende voorraad van de computer klaar kan liggen, beweert 9to5Mac.

Eerder liet de bekende analist Ming-Chi Kuo ook al iets vallen over deze laptop. Volgens Kuo de MacBook Air met een scherm van 15,5 inch uitgerust worden met een M2- en een M2 Pro chip. Iets wat weer in lijn ligt met de strategie voor de Mac Mini. Deze biedt namelijk eveneens keuze uit een M2 en een M2 Pro chip.

De MacBook Air 15,5 inch zou wat betreft de overige specificaties dezelfde eigenschappen hebben als de huidige MacBook Air. Dat betekent een basisconfiguratie van 8 GB intern geheugen en 256 GB opslag. En ook de kwaliteit van het scherm zal hoogstwaarschijnlijk hetzelfde zijn als die van het huidige model. Daarmee blijft de MacBook Pro, met zijn MiniLED-scherm en variabele beeldverversing, een daadwerkelijke 'Pro' keuze.

De vraag is dan ook vooral welke invloed het grotere scherm van de nieuwe MacBook heeft op de batterijduur. Een groter scherm kan hierop een negatieve impact hebben en het is natuurlijk de vraag of Apple dit compenseert met een grotere accu.

De komst van een grotere MacBook Air ligt in lijn met de strategie die Apple hanteert voor andere producten, zoals bijvoorbeeld de iPhone.

Apple vult een leemte in het aanbod op en gaat de concurrentie met de grotere instapmodellen van concurrenten aan. Verwacht wordt dan ook dat de nieuwe 15,5-inch variant goed verkocht gaat worden.

LEES OOK: Steve Jobs noemde het een ergonomische verschrikking, maar Apple werkt naar verluidt toch aan laptops met een touchscreen