• Apple verstuurde op woensdag uitnodigingen voor het aankomende ‘Peak Performance’-evenement op 8 maart.
  • Op het eerste Apple-evenement van dit jaar worden onder andere een nieuwe iPhone SE en nieuwe iPad Airs verwacht.
  • Ook zou de techgigant een nieuwe Mac gaan tonen, al is nog onduidelijk welke het gaat worden.
  • Lees ook: 10 manieren om het meeste uit de accuduur van je iPhone te halen

De geruchten deden al de ronde, maar nu is het officieel: Apple organiseert het eerste evenement van dit jaar op 8 maart. Het ‘Peek Performance’-evenement is ook dit jaar volledig virtueel vanwege de coronapandemie. En zoals altijd kan je vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd via de officiële Apple-site meekijken.

Maar wat gaat de techgigant uit Cupertino volgende week allemaal tonen? We zetten het even op een rijtje voor je.

Een nieuwe iPhone SE

Apple start het jaar met een update voor de goedkoopste iPhone in het aanbod. En meer dan een update gaat het niet zijn. Diverse bronnen meldden al dat de telefoon een snelheidsupgrade (A15 Bionic-chip), een betere camera en 5G krijgt. De telefoon was ook wel aan een update toe, want het huidige model stamt nog uit 2020.

Een volledig nieuwe iPhone SE zou Apple nog onder de pet houden tot het vergelijkbare evenement van volgend jaar. Vermoedelijk wordt het design dan meer in lijn getrokken met de rest van de telefoons van het merk. Dat wil zeggen dat de de voorkant eindelijk in zijn volledigheid voorzien wordt van een scherm en dat daarmee ook de touch-ID-knop verdwijnt.

Apple iPads. Afbeelding: Apple
Apple iPads. Afbeelding: Apple

Een nieuwe iPad Air

Ook de iPad Air is toe aan een upgrade, want ook dit model werd in 2020 geïntroduceerd. En net als bij de iPhone SE gaat het hier om enkel nieuwe ingewanden. Denk aan een snellere processor (A15 Bionic-chip) en 5G. Het design wordt niet aangepast, maar wellicht dat Apple de iPads in wat andere kleurtjes levert.

Het lijkt er daarnaast ook op dat Apple een nieuwe iPad Pro gaat aankondigen. Onlangs werden er namelijk 11 modelnummers bij de Eurasian Economic Commission (EEC) ingediend. Dat gaat om meer dan een aantal iPad Airs.

Een nieuwe Mac

Hier komen we in een wat grijzer gebied. De geruchten gaan namelijk dat Apple een nieuwe Mac gaat tonen op het evenement. Maar wat voor Mac het gaat zijn? Dat is nog onduidelijk.

De Mac Mini met M1 Pro en M1 Max-processoren lijkt de meest logische kandidaat, maar ook de iMac Pro met dezelfde processoren maakt zijn rondes in de geruchtenmolen.

Er zou zelfs een nieuwe 13-inch MacBook Pro aangekondigd kunnen worden. Deze heeft als enig Pro-model nog geen Pro en Max processoren, iets wat niet in lijn is met de naam. Deze laptop zou dan qua design in lijn getrokken kunnen worden met de onlangs geïntroduceerde 14- en 16-inch MacBook Pro's.

Maar ook daar is alleen maar onduidelijkheid over. Het zou namelijk ook kunnen gaan om het huidige model, maar met de snellere chips. Dat zou betekenen dat Apple nog steeds geen afscheid neemt van de touchbar.

Daarnaast verwacht men dat Tim Cook, de CEO van Apple, de situatie in Oekraïne gaat aanhalen en het over de diensten van het bedrijf gaat hebben. Denk hierbij over de status van Apple TV+, met wellicht nieuwe series en wat meer technische updates over bijvoorbeeld privacy.

Apple liet deze week weten dat het de verkoop van diens producten in Rusland stopt.

LEES OOK: Nederland dient als slagveld in de strijd tegen Apple: succesvol team van Amerikaanse juristen komt ook de belangen van Nederlanders behartigen