• Apple komt waarschijnlijk met een nieuwe, goedkopere iPhone van slechts 4,7 inch: de iPhone SE.
  • Volgens de website 9to5Mac kun je ‘m binnenkort al bestellen.
  • Apple heeft nog niet gereageerd op een verzoek om een reactie van Business Insider.

Het lijkt erop dat er een nieuwe iPhone SE komt.

Volgens de website 9to5Mac, die een anonieme tip kreeg, kunnen klanten de telefoon “al heel snel bestellen”. Misschien zelfs vandaag al.

De nieuwe telefoon met een 4,7-inchdisplay wordt een budgetmodel en heet volgens 9to5Mac de iPhone SE, net als z’n voorganger uit 2016. Hij is echter wel in een nieuw jasje gestoken.

Je kunt de telefoon kopen in het zwart, wit en rood en je kunt kiezen voor opslagruimte van 64, 128 en 256 GB. De telefoon zou draaien op de A13-chip die ook in de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Plus te vinden is.

Hoewel het onduidelijk is hoe duur het nieuwe toestel wordt, denkt de prominente Apple-analist Ming-Chi Kuo dat Apple van plan is om hem voor 399 dollar te verkopen. Omgerekend is dat 370 euro.

Een andere hint die erop wijst dat de telefoon eraan komt, is de website van Apple zelf. In de Amerikaanse Apple Store kunnen klanten een screenprotector kopen die geschikt is voor de iPhone 7, iPhone 8 en de iPhone SE. Dat viel de website The Verge op.

Op de website van Apple kun je een screenprotector kopen die geschikt is voor de iPhone SE.
Op de website van Apple kun je een screenprotector kopen die geschikt is voor de iPhone SE.

Waarschijnlijk richt Apple zich met de iPhone SE op gebruikers die geen zin hebben om hun oude, maar nog prima functionerende iPhone 6 of iPhone 6S te vervangen. Maar wellicht wil het bedrijf op deze manier ook Android-gebruikers binnen hengelen die geen zin hebben om duizend euro aan een nieuwe telefoon uit te geven.

Vanuit Apple gezien is het logisch om nu een goedkoper model op de markt te brengen. Het techbedrijf is namelijk ook bezig met een telefoon met 5G-ondersteuning, maar naar verluidt loopt de komst daarvan vertraging op.

Daarnaast zou het bedrijf zich zorgen maken dat mensen door de coronacrisis minder geld uit kunnen geven, en is het dus bang dat een telefoon van duizend euro minder goed verkoopt.

Apple heeft nog niet gereageerd op een verzoek om een reactie van Business Insider.

Lees meer over Apple: