• Apple houdt op 14 september een evenement om nieuwe producten aan te kondigen.
  • Het techbedrijf onthult dan vermoedelijk de iPhone 13.
  • Alle nieuwe modellen hebben waarschijnlijk een grotere accu, een kleinere ‘notch’ en betere camera’s.

Apple presenteert op 14 september waarschijnlijk een nieuwe lijn iPhones. De laatste jaren houdt Apple rond september een persevenement waarin het vaak de nieuwste modellen iPhones onthult.

De onderneming, die vorig jaar een nieuw model iPhone met 5G lanceerde, zal dit jaar naar verwachting geen radicale veranderingen doorvoeren.

Apple komt ook dit keer weer met vier nieuwe modellen, zo is de verwachting. De iPhone 13 Pro en Pro Max krijgen vermoedelijk een oledscherm dat 120 keer per seconde ververst. De overige iPhones zouden het moeten doen met een standaard 60Hz-scherm.

Wat wel voor alle modellen op de planning staat, is betere camera’s. Ook zal de nieuwe lijn van smartphones naar verwachting de portretmodusfunctie uitbreiden naar video. Daarmee kan de camera een scherptediepte-effect creëren door bijvoorbeeld gezichten op de voorgrond scherp te stellen en de achtergrond te vervagen. Ook zal de opnamekwaliteit van video’s beter zijn.

Verder krimpt de 'notch', wordt de accu waarschijnlijk groter en kan Face ID omgaan met mondkapjes en beslagen brillen. En de iPhone 13 krijgt natuurlijk de nieuwste Apple-processor die vermoedelijk A15 Bionic gaat heten.

Lees meer: De iPhone 13 komt eraan, maar wat gaat Apple verbeteren? Dit is wat we weten

De iPhone 13 is volgens geruchten vanaf 17 september te bestellen en ligt vanaf 24 september in de winkel.

iPhone jaagt verkopen in vierde kwartaal aan

De lancering medio september resulteert doorgaans in een verkoophausse in de laatste week van Apple's fiscale vierde kwartaal. Miljoenen fanatieke shoppers willen zo snel mogelijk de nieuw uitgebrachte iPhones in bezit hebben.

Vorig jaar werd het evenement met een maand uitgesteld vanwege de coronapandemie. Daardoor werden de iPhone-verkopen in het openingsweekend niet meegenomen in de resultaten van het vierde kwartaal.

Normaal gesproken worden honderden journalisten uitgenodigd op de campus in Cupertino in Californië. Sinds vorig jaar is het bedrijf vanwege de pandemie overgestapt op virtuele evenementen.

Het evenement helpt analisten op Wall Street ook bij het opstellen van hun verkoopprognoses voor de feestdagen, doorgaans het belangrijkste verkoopkwartaal voor Apple.

Meer over Apple? Check dan ook eens deze artikelen: