Apple heeft maandag stilletjes de nieuwe AirPods Pro onthuld. Zonder groot evenement, maar gewoon door een persbericht online te knallen.

De AirPods Pro hebben een aantal nieuwe functies vergeleken met gewone AirPods. En daar betaal je extra voor. De nieuwe draadloze oordopjes zijn 100 euro duurder dan het basismodel van de AirPods, die overigens nog steeds te koop zijn.

Wat is er nieuw aan de AirPods Pro? Kijk maar mee:


De AirPods Pro hebben kortere ‘steeltjes’ en drie paar siliconen opzetdopjes, zodat je de beste pasvorm voor jouw oor kunt kiezen. De originele AirPods zijn gemaakt van hard plastic, zonder optie om de pasvorm aan te passen.

Foto: Apple

De AirPods Pro houden het volgens Apple 4,5 uur vol na een keer opladen tegenover 5 uur voor de reguliere AirPods. De oplaadcase voegt nog eens “meer dan 24 uur luistertijd” toe.

Foto: Apple

De AirPods Pro kun je alleen opladen via een draadloos opbergdoosje. Er is geen bedrade optie zoals bij de gewone AirPods.


De oplaadcase van de AirPods Pro is een stuk breder dan die van het originele model.

Foto: Apple

De AirPods Pro hebben actieve ruisonderdrukking, iets dat de normale AirPods niet hebben.

Foto: Apple

De AirPods Pro hebben een Transparantie-modus, waarmee je kunt horen wat er om je heen gebeurt. Door de druksensor in de steel in te drukken, zet je de ruisonderdrukking even uit en laat je omgevingsgeluid door. De normale AirPods hebben deze functie niet.

Foto: Apple

De AirPods Pro beschikken over 'Adaptive EQ' dat de lage- en middentonen automatisch aanpast aan je oor. Volgens Apple zorgt dat voor een gebalanceerd geluid. De originele AirPods moeten het zonder 'Adaptive EQ' doen.

Foto: Apple

De AirPods Pro zijn zweet- en waterbestendig, waardoor ze geschikt zijn om te dragen tijdens het sporten. Normale AirPods zijn dit niet.

Foto: Apple

De AirPods Pro kunnen niet met alle oudere producten van Apple overweg. Zo ondersteunen de iPhone 5S, iPad Mini 2, iPad Mini 3, iPad Air (eerste generatie) en de iPod Touch (zesde generatie) de nieuwe oordopjes niet.

Foto: Apple

De AirPods Pro kosten 279 euro en zijn vanaf 30 oktober verkrijgbaar. Voor de reguliere AirPods met oplaadcase ben je 179 euro kwijt. Met draadloze oplaadcase komt daar nog eens 50 euro bij.

Foto: Apple

Lees meer: