Premium content ophalen

De AOW-leeftijd blijft de komende jaren naar boven kruipen om het pensioenstelsel betaalbaar te houden. Dat betekent dat je langer moet doorwerken voordat je achter de geraniums kunt plaatsnemen. Maar ook dat je meer tijd hebt om een extra pot geld op te bouwen voor een comfortabel pensioen.

De AOW-leeftijd is dit jaar gestegen naar 66 jaar en 7 maanden en in 2024 komen we uit op 67 jaar. De AOW-leeftijd is gekoppeld aan de levensverwachting.

Het is de bedoeling dat er een stijging van de AOW-leeftijd met 8 maanden komt per jaar dat we langer leven. Uiteindelijk wordt de AOW-leeftijd hiermee opgerekt naar ruim 69 jaar. 

Wat je AOW-leeftijd wordt, en hoelang je dus nog hebt om een extraatje voor je pensioen op te bouwen, hangt natuurlijk helemaal af van je leeftijd. Er worden wel schattingen van gemaakt van de toekomstige AOW-leeftijd op basis van prognoses voor de levensverwachting.

Om een idee geven van de AOW-leeftijd waar je rekening mee moet houden, hebben we gebruik gemaakt van een tool van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). We hebben als uitgangspunt iemand genomen die op 1 september jarig is.

Vervolgens kijken we specifiek naar mensen tussen de 30 en 60 jaar oud en berekenen hoelang het waarschijnlijk nog duurt voordat zij officieel met pensioen mogen.

Premium content ophalen