De Amerikaanse investeringsmaatschappij General Atlantic aast op Funda. Het bedrijf waardeert het Nederlandse woonforum op 240 miljoen euro en wil belang nemen van 25 tot 40 procent, zo meldt het Financieele Dagblad maandag.

General Atlantic heeft ook vergelijkbare sites in België en Zweden, en investeert in doorontwikkeling van snelgroeiende bedrijven zoals Uber en Airbnb.

Makelaarsvereniging NVM, met 70 procent grootaandeelhouder van Funda, is afhoudend en heeft er, tot ergernis van aandeelhouders, niets over gezegd tijdens een ledenraadsvergadering.

“Er is een discussie in de ledenraad geweest dat er een partij is die misschien gezegd heeft dat Funda een bepaalde waardering heeft”, laat een woordvoerder van NVM weten aan het FD. “Wij hebben gezegd dat er helemaal geen interesse is om met wie dan ook een kopje koffie te drinken op dit moment.” En: “Funda draait fantastisch. Er zijn zoveel partijen die op een of andere manier geïnteresseerd zijn.”

De zegsman bevestigde dat de NVM een brief heeft ontvangen waarin een niet nader genoemde partij een prijskaartje aan Funda hangt. Van een concreet bod was volgens hem evenwel geen sprake. Op het bedrag van 240 miljoen euro dat het FD noemt, wilde hij geen commentaar geven.