Op het nieuwste cruiseschip van Virgin Voyages, de cruiserederij van Richard Bransons Virgin Group, zijn alleen volwassenen welkom.

Het schip met een zeemeerminnenlogo op de boeg werd deze week onthuld tijdens een feestelijke ceremonie op de scheepswerf van Fincantieri in Genua, Italië.

Tijdens de ceremonie werden meer details bekendgemaakt. Zo gaat het schip in 2020 voor het eerst varen, een jaar later wordt er nog een schip voor 18-plussers opgeleverd. In totaal komen er drie ‘Lady Ships’, een knipoog naar de Britse roots van Virgin.

Volgens topman Tom McAlpin van Virgin Voyages is de keuze voor 18-plus gebaseerd op de feedback van ’toekomstige’ passagiers en professionals in de reisbranche. “We willen een extra bijzondere ervaring bieden, met wat verrassingen in Virgin-stijl”, aldus McAlpin in een verklaring.

De zeemeermin op de boeg geeft ‘de vrouwelijke kant’ van het schip weer. ‘Zij is onze muze, de ziel van de reis. Onze elegante leider’, valt te lezen op de website van Virgin Voyages.

 

 

Virgin Voyages Mermaid

Foto: The Virgin Voyages

Branson: "Dit schip zal door iedereen herkend worden terwijl het over de zeven zeeën vaart. We willen er zeker van zijn dat de bemanning heel gelukkig en trots is om met ons te varen."

Op de boot zullen meer dan 1.150 bemanningsleden rondlopen, daarnaast is er plek voor meer dan 2.700 passagiers. Vanuit bijna alle kamers (93 procent) heb je uitzicht op zee.

Het schip zal vanuit Miami naar verschillende eilanden in de Cariben varen. Wie interesse heeft in de verder nog onbekende reis, kan zich aanmelden op de website.

LEES OOK 9 manieren om direct leuk gevonden te worden, ook als je niets zegt