Het is al bekend dat de Droomvlucht de favoriete Efteling-attractie is van Geert Wilders.

Maar de PVV-leider is niet de enige met een favoriete Efteling-attractie. Alexander Pechtold stapt namelijk het liefst in de Fata Morgana, de bekende overdekte waterbaan, zo vertelt hij woensdag op internetforum Reddit.

Hoewel de rit erg rustig is, vraagt Pechtold zich af of Wilders mee zou willen. “Ben bang dat Wilders daar niet in durft omdat hij er dan nooit uitkomt :)”, schrijft de D66-leider.

Pechtold schrijft verder dat hij weleens wiet heeft gerookt – niet opmerkelijk voor de leider van de partij die achter de nieuwe wietwet zit. Op zondag eet Pechtold het liefst een voorgebakken kaiserbroodje met oude kaas – “favoriet bij de kinderen”, vertelt hij ook.

Er worden wel vaker vraaggesprekken (AMA’s) met politici en andere beroemdheden gehouden op Reddit. Gebruikers van het forum kunnen dan al hun vragen stellen aan de desbetreffende persoon, en hij of zij neemt dan een uur de tijd om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Doorgaans is er niet genoeg tijd om alle vragen te beantwoorden, waardoor er wel eens een moeilijke blijft liggen.

Dit is de beruchte Fata Morgana, waar Wilders niet in durft volgens Pechtold:

LEES OOK: Hoe Henk Krol een kabinet met Geert Wilders in het zadel kan helpen