Dankzij DeGiro Pensioenrekening hebben ZZP’ers sinds dinsdag vier keuzemogelijkheden. De andere drie zijn ZZP Pensioen van Brand New Day, ZZP Pensioen van Loyalis/APG en BrightPensioen. Hoe doen die het tot dusver?

De uitgangspunten van alle aanbiedingen zijn gelijk. De klant stort eenmalig en/of periodiek – per maand, kwartaal of jaar – een bedrag dat wordt belegd voor de vorming van een oudedagsvoorziening. Deze spaarpot is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing. Over de uitkeringen vanaf zijn pensioendatum betaalt de belegger inkomstenbelasting. Tot die datum mag hij niet opnemen uit zijn pensioenbeleggingen.

Alleen bij DeGiro mag de belegger zelf bepalen waarin hij belegt: aandelen, obligaties, trackers, en in welke mix. Wel binnen grenzen: hoogriskante producten zoals turbo’s en derivaten zijn uitgesloten voor de Pensioenrekening omdat DeGiro die niet geschikt acht als pensioenbelegging.

De andere drie bieden de belegger geen vrije keus. Zijn geld wordt geïnvesteerd door professionele beleggers volgens de life cycle-methode. Aan het begin zoveel mogelijk in aandelen; die brengen op de lange termijn het meeste op, maar geven ook de hoogste kans op verlies.

Lees hier verder voor de volledige analyse over DeGiro Pensioenrekening en de andere aanbieders op finanzen.nl.

Lees ook op Business Insider