Mark Zuckerberg lijkt niet alleen gezegend te zijn met een goed stel hersens, hij heeft blijkbaar ook een hele snelle spijsvertering.

In een Threads-bericht schrijft de CEO van Meta dat hij ongeveer 4.000 calorieën per dag nodig heeft om “alle activiteiten te compenseren” die hij doet als onderdeel van zijn nieuwe fitnessregime.

In een recent interview, dat Zuckerberg deed met podcaster Lex Fridman, vertelde hij dat hij op dit moment drie tot vier jiu-jitsu- en MMA-sessies per week heeft en daarnaast iedere dag kracht- en conditietraining doet.

Dit uitputtende fitnessregime zorgt ervoor dat Zuckerberg een aantal flinke maaltijden per dag wegzet om zijn proteïnegoals te halen. Mark doet dit niet door alleen eiwitshakes te drinken, maar ook door kipnuggets en cheeseburgers van McDonald’s te eten.

Nadat McDonald's op Threads vroeg naar de favoriete bestellingen van volgers, reageerde Zuckerberg met: "20 kipnuggets, een dubbele cheeseburger, grote friet, Oreo McFlurry, appeltaart en misschien nog wat cheeseburgers die ik later als snacks kan eten?"

Dit leidde tot een waarschuwing van mixed martial arts profesionnal en vriend van Zuckerberg Mike Davis. "Je bent nu een pro! Geen Mcdonald's", postte hij.

Voorbereiding voor het gevecht tegen Elon Musk

Davis' grap verwees naar de training die Zuckerberg zou doen voor het mogelijke kooigevecht tegen Elon Musk. Maar volgens Zuckerberg zelf heeft hij de 4.000 calorieën per dag alleen al nodig om op gewicht en kan McDonald's op z'n tijd dus geen kwaad.

Veel topsporters volgen diëten waarbij ze duizenden calorieën moeten eten om genoeg energie binnen te krijgen voor hun trainingen. Het is niet ongewoon dat die diëten voedingsmiddelen bevatten die als ongezond worden gezien, om zo makkelijker het benodigde aantal calorieën binnen te krijgen. 

De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps at bijvoorbeeld 10.000 calorieën per dag op de piek van zijn carrière. Hij at bijna dagelijks grote borden pasta, pizza's en dronk liters energiedrankjes om ervoor te zorgen dat hij genoeg energie had om optimaal te presteren.

Zuckerberg is natuurlijk geen olympisch zwemmer, maar hij is wel keihard aan het trainen om zijn imago op te vijzelen en om fysiek in goede vorm te komen.

LEES OOK: De persoonlijke beveiliging van Mark Zuckerberg kost meer dan $20 miljoen per jaar…en wordt duurder, terwijl Meta juist scherper op de kosten wil letten