Meta-topman Mark Zuckerberg sport graag ’s ochtends, omdat dat helpt om de stress van de werkdag beter aan te kunnen. Meta is het moederbedrijf van onder meer Facebook, Whatsapp en Instagram.

Zuckerberg ging afgelopen donderdag in op zijn ochtendritueel in de podcast ”The Joe Rogan Experience” van de gelijknamige Amerikaanse televisiepresentator, acteur en vechtsporter. “Als ik opsta ’s morgens en mijn mobiele telefoon bekijk, zie ik wel een miljoen berichtjes en meestal zijn het slechte nieuwsberichten. Mensen bewaren het goede nieuws om me dat persoonlijk te vertellen,” aldus Zuckerberg.

“Het is dus bijna alsof je wakker wordt gemaakt met een stomp in je maag. Dan denk ik: ‘Okay, nu moet ik dus echt even resetten, zodat ik productief kan zijn vandaag en me hierdoor niet laat afleiden”, vertelde Zuckerberg in de podcast.

Zuckerberg gaf aan dat hij sport nodig heeft om te zorgen dat zijn aandacht even van het werk wordt afgeleid. Hij heeft naar eigen zeggen altijd veel aan hardlopen gedaan. Maar dat bleek niet ideaal. “Het probleem met joggen is dat je er nog steeds veel bij kunt nadenken”, aldus de CEO van Meta.

Zuckerberg toonde zich eerder enthousiast over surfen en andere watersporten, maar zei in de podcast van Rogan dat hij laatste tijd veel doet aan mixed martial arts. "Welke sport is lichamelijk veeleisend en vereist ook je volledige aandacht? Dat is echt MMA, een mix van vechtsporten. Als je aandacht maar een seconde verslapt, ga je onderuit op de mat", aldus Zuckerberg.

''Mijn ervaring is dat mijn ochtendtrainingen belangrijker zijn geworden, naarmate mijn bedrijf groter en groter is geworden", concludeerde de topman van Meta in de podcast van Rogan.

Lees meer: De grote verandering op Facebook betekent het einde van ‘oude’ sociale media: iedereen zit in de TikTok-wereld