Premium content ophalen
  • De overstapperiode voor de zorgverzekering is in volle gang. Je kunt tot en met 31 december de verzekering opzeggen en tot en met 31 januari een nieuwe verzekering afsluiten.
  • Naast de premie is bij de zorgverzekering ook het soort polis van belang. Die bepaalt voor een groot deel welke zorg je vergoed krijgt.
  • Verzekeraars bieden restitutiepolissen, naturapolissen en in mindere mate combinatiepolissen en budgetpolissen.
  • Om het spoor niet bijster te raken in dit polisdoolhof zetten wij de verschillen op een rij, plus eventuele addertjes onder het gras.

De overstapperiode voor de zorgverzekering is in volle gang. Alle premies van de polissen voor de basisverzekering voor 2021 zijn bekend. Je hebt nu tot en met 31 december om op te zeggen. Overstappen kan nog tot en met 31 januari.

Behalve de hoogte van de premie is het ook van belang welk soort polis je kiest en welke voorwaarden daarbij horen. In dit artikel frist Business Insider je geheugen op over de soorten polissen die je kunt afsluiten.

Zorgverzekeraars bieden vaak een restitutiepolis, een naturapolis en in mindere mate een budgetpolis en combinatiepolis. Lees hieronder wat de verschillen zijn of scroll door naar de samenvatting voor een korte versie.


Naturapolis

Premium content ophalen