Windows 10 is uit! De nieuwste versie van Microsoft’s besturingssysteem is gratis te installeren voor consumenten die Windows 7 of 8.1 op hun computer hebben staan. Maar niet iedereen krijgt Windows 10 meteen op woensdag. Zo kun je de update toch forceren.

Microsoft rolt Windows 10 in fases uit. Dat betekent dat niet iedereen direct op woensdag een melding krijgt dat er een update klaarstaat, ondanks dat veel mensen Windows 10 al wel ‘gereserveerd’ hebben.

Maar geen nood. Microsoft heeft een tool online gezet om Windows 10 te installeren. Daarmee kunnen gebruikers hun pc updaten of het installatiebestand van zo’n 3 GB op een usb-stick zetten om een andere computer bij te werken.

Windows 10 is de eerste versie die Microsoft kosteloos weggeeft aan consumenten. Het besturingssysteem komt uit voor zowel pc’s, tablets als smartphones. Opvallende veranderingen zijn de comeback van het startmenu, de nieuwe browser Edge die op termijn Internet Explorer moet vervangen en de integratie van de virtuele assistent Cortana.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl