• Ruim de helft van de thuiswerkende Nederlanders staat niet te springen om weer naar kantoor te gaan, blijkt uit een peiling van Acties.nl.
  • Een grote meerderheid denkt zich wel aan de coronaregels te kunnen houden, maar de helft verwacht dat collega’s dat niet kunnen.
  • Bijna een kwart noemt de algehele hygiëne op kantoor als reden om nog even thuis te blijven werken. Een derde wil ook nog niet in het openbaar vervoer stappen om naar kantoor te reizen.

Ruim de helft van de Nederlanders die vanwege het nieuwe coronavirus thuiswerkt, wil dat blijven doen tot er een vaccin is tegen het virus. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat kortingenwebsite Acties.nl liet uitvoeren.

Van de ondervraagden denkt de helft dat zijn of haar collega’s zich niet aan de coronamaatregelen zullen houden. 81 procent verwacht dit zelf wel te zullen doen. Bovendien denkt de helft van de ondervraagden dat hun kantoor niet coronaproof te maken is.

De algehele hygiëne op kantoor is voor 24 procent van de ondervraagden reden om nog niet terug te willen. Daarnaast vormt de reis naar werk toe een obstakel. Ruim twee derde zegt het openbaar vervoer voorlopig nog even te willen mijden.

Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Panelinzicht onder 1012 Nederlanders. Alle respondenten werken momenteel vanuit huis.

Lees meer:

Lees ook op Business Insider