Nooit meer de file in ’s ochtends vroeg? Geen deadlines meer? Nooit meer die klagende collega naast je?

Het lijkt voor veel mensen een droom te zijn om nooit meer te hoeven werken. Maar toch blijkt uit onderzoek dat maar iets meer dan een kwart van alle Nederlanders helemaal zou stoppen met werken als dat financieel mogelijk zou zijn.

Volgens een onderzoek van PanelWizard in opdracht van vacaturesite Indeed zou 27,8 procent van de Nederlanders de baas voorgoed gedag zeggen en gaan rentenieren als ze niet meer afhankelijk zouden zijn van hun salaris. Ruim 35 procent zou gewoon doorgaan met de eigen baan en 26,4 procent zou een andere baan zoeken.

“Dit bevestigt het beeld dat Nederlanders niet graag niets doen, een blijk van onze calvinistische achtergrond”, zegt managing director Sander Poos van Indeed Benelux.

Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlanders best tevreden zijn met hun salaris. Op de vraag hoeveel ze per jaar meer zouden moeten verdienen voor een comfortabel leven, zegt ruim een derde dat dit bij het huidige salaris al kan. Slechts 1,5 procent heeft daarvoor jaarlijks meer dan 10.000 euro extra salaris nodig.

In totaal deden ruim duizend werkende Nederlanders mee aan het onderzoek.

Lees ook op Business Insider

Lees meer over rentenieren en pensioen: