Warren Buffett (91) en zijn zakenpartner Charlie Munger (98) gingen er bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van hun beleggingsvehikel Berkshire Hathaway afgelopen weekend weer eens goed voor zitten.

De 90-plussers weten vooralsnog van geen ophouden en blijven volop actief, waarbij Buffett kan bogen op een vermogen van 117 miljard dollar, volgens de miljardairsindex van persbureau Bloomberg.

Buffett en Munger gingen in op het speculatieve klimaat op financiële markten, deden de bitcoin af als ‘waardeloos’, en wezen op de risico’s van hoge inflatie.

We hebben de 7 meest opvallende citaten van het beleggingsduo van bij de aandeelhoudersvergadering van Berkshire verzameld. Lees ze hieronder zelf!

Warren Buffett:

1. “Er zijn tijden dat de beurs de keuzes van serieuze beleggers reflecteert, maar soms lijkt de beurs meer op een casino, een gokhal. Dat laatste is de afgelopen paar jaar in extreme mate het geval en wordt gestimuleerd door Wall Street.”

2. “Inflatie misleidt obligatiebeleggers en degenen die geld in een oude sok bewaren; inflatie misleidt bijna iedereen.”

3. “De beste bescherming tegen inflatie is je persoonlijke verdiencapaciteit. En de beste belegging is een investering in iets waardoor je jezelf ontwikkelt.”

4. “Als je me alle bitcoins in de wereld zou aanbieden voor 25 dollar, zou ik dat aanbod afslaan. Wat zou ik ermee moeten? Het enige dat ik zou kunnen doen, is al die bitcoins weer aan je terugverkopen. Je kunt er verder niets mee.”

5. “We zijn niet al te ver verwijderd van iets dat een herhaling kan worden van 2008, of erger.”

Charlie Munger:

6. “Er zijn mensen die niets weten over aandelen die zich laten voorlichten door beleggingsadviseurs die er nog minder vanaf weten.”

7. “Ik probeer geen domme of kwaadaardige dingen te doen, of dingen waarmee ik een slechte indruk wek. Bitcoin zorgt voor alle drie.”

LEES OOK: Warren Buffett zou rijker kunnen zijn dan Elon Musk – maar de legendarische belegger heeft de helft van zijn fortuin geschonken aan goede doelen