Begin januari dacht het panel van crypto-experts van de Australische vergelijkingssite finder.com.au nog dat de bitcoin eind dit jaar ruim 43.000 dollar waard zou zijn.

Niet gek, want de bitcoin schommelde op dat moment tussen de 13.000 en 18.000 dollar.

Zelfs in maart, toen de koers was gezakt tot rond de 8.000 dollar, was het panel nog steeds vol vertrouwen. Ze voorspelden een prijs van 38.000 dollar eind december.

Maar deze maand, nu de bitcoin minder dan 7.000 dollar waard is, is het panel minder optimistisch. Ze gaan uit van een prijs van 18.883 dollar op 31 december – nog steeds flink meer dan de huidige waarde, maar minder rooskleurig dan de voorspelling een paar maanden geleden.

Het Cryptocurrency Predictions-rapport voor juni is opgesteld door tien crypto-experts van vergelijkingssite finder. Je kunt hier lezen wie de kenners zijn en welke munten ze bezitten. Van de dertien coins die ze onder de loep hebben genomen is er geen enkele minder waard op 31 december vergeleken met de huidige koers.

Wel gaan twee cryptomunten in juni licht verliezen, volgens het panel. Monero en Iota zullen op 1 juli respectievelijk 7 en 8 procent minder waard zijn.

Dogecoin, die in maart en april nog werd getipt door het panel, staat nu niet eens op de lijst.

Lees ook op Business Insider

De kanshebbers om te stijgen: EOS, Tron en Cardano

EOS is volgens de tien experts een kanshebber om dit jaar flink te stijgen. Op 31 december is die cryptomunt naar verwachting ruim 38 dollar waard, bijna vier keer zoveel als de huidige koers.

Block.one is het bedrijf achter de EOS-tokens, die sinds juni 2017 in omloop zijn. EOS werkt op dezelfde manier als de op één na populairste cryptomunt ethereum (met smart contracts), maar Block.one beweert dat EOS tot 50.000 transacties per seconde kan verwerken, beduidend meer dan ethereum.

Het bedrijf haalde onlangs 4 miljard dollar op met een initial coin offering om het EOS-project te financieren.

Ook over Tron en Cardano is het panel positief. De digitale munten zullen eind 2018 zo’n 2,5 keer zoveel waard zijn, aldus het rapport.

Bekijk het volledige rapport op de site van finder »

 

LEES OOK: Een cryptohandelaar die van 6 ton 8 miljoen maakte, verontschuldigde zich voor zijn absurde rijkdom