Naast de eerder aangekondigde fabriek in Zoeterwoude wil Beyond Meat ook een fabriek in Enschede openen.

De producent van vleesvervangers gaat in Enschede een speciaal proces van eiwitbewerking opstarten. Dit wordt de eerste fabriek buiten Missouri waar dit gedaan wordt.

Door ook in Nederland te produceren, hoopt het bedrijf te kunnen profiteren van de distributiemogelijkheden in Europa.

Nederland wordt de uitvalsbasis van de producent van vleesvervangers Beyond Meat. Het bedrijf uit de Verenigde Staten opent niet alleen een fabriek in Zoeterwoude, maar koopt ook in Enschede een eigen fabriek.

De fabriek in Enschede gaat eiwitten op een speciale manier bewerken. Die fabriek is dan de eerste van Beyond Meat buiten de Amerikaanse staat Missouri waar dit proces wordt toegepast.

In Zoeterwoude zal Beyond Meat vegetarische burgers en worstjes gaan maken. Daarbij wordt samengewerkt met vleesverwerker Zandbergen, zo werd al eerder bekend

Beyond Meat werd in 2009 opgericht en is uitgegroeid tot bekend merk voor alternatieven voor vlees. Inmiddels worden de vegetarische burgers en worstjes, bekend onder de namen Beyond Burger en Beyond Sausage, in 75 landen verkocht. Door ook in Nederland te produceren, hoopt topman Ethan Brown van Beyond Meat te kunnen profiteren van de distributiemogelijkheden in Europa. Dat zorgt volgens hem voor goedkopere en duurzamere logistiek.

Microsoft-oprichter Bill Gates is een belangrijke investeerder in Beyond Meat. Ook acteur Leonardo DiCaprio zou tot de investeerders van de onderneming uit Los Angeles behoren.

In maart van dit jaar werd bekend dat Beyond Meat de sojaloze plantaardige burger zou gaan testen bij IKEA in Amsterdam en Amersfoort. Die burger is gemaakt van plantaardige ingrediënten en bevat geen soja of gluten. Volgens het bedrijf lijkt die burger nog meer op echt vlees.

Lees meer over Beyond Meat: