• De vegetarische burger van Beyond Meat komt als proef beschikbaar bij IKEA in Amsterdam en Amersfoort.
  • Beyond Meat maakt plantaardige burgers die niet op soja zijn gebaseerd.
  • In Nederland werkt Beyond Meat samen met Zandbergen World’s Finest Meat in Zoeterwoude.
  • Beyond Meat wil met de productie in Europa de CO2-voetafdruk van het bedrijf verkleinen.

De Amerikaanse maker van vleesvervangers Beyond Meat test een nieuwe burger bij woonmeubelgigant IKEA. Daarmee kondigt de onderneming wederom een samenwerking aan met een grote winkelketen.

In de IKEA’s in Amsterdam en Amersfoort kunnen consumenten acht weken lang de ‘meatier’ Beyond Burger uitproberen. Deze is gemaakt van plantaardige ingrediënten en bevat geen soja of gluten. De nieuwste versie van die burger lijkt volgens het Amerikaanse bedrijf nog meer op echt vlees.

Sinds afgelopen jaar liggen er producten van het bedrijf in verschillende Europese supermarktketens, waaronder Albert Heijn, Jumbo, Delhaize, Casino, Tesco en Coop. Beyond Meat-producten zijn ook verkrijgbaar bij verschillende Nederlandse restaurants zoals Thrill Grill, Canibale Royale en de Vegan Junk Food Bar.

Beyond Meat werkt in Nederland samen met Zandbergen World’s Finest Meat, dat nu al distributeur is van het Amerikaanse merk. Dit jaar moeten de eerste vegetarische hamburgers van de band rollen bij de fabriek van Zandbergen in Zoeterwoude.

Beyond Meat gaat Europese burger in Zoeterwoude laten maken

Beyond Meat wil met de productie in Europa de CO2-voetafdruk van het bedrijf verkleinen, doordat transport vanuit de VS niet meer nodig is. Ook kan de onderneming haar producten sneller leveren in Europa.

Over de grens tonen meerdere ketens de laatste tijd interesse in diervriendelijke producten van Beyond Meat. Het bedrijf kondigde vorig jaar al aan burgers te testen bij McDonald's in Canada. Ook werden er deals gesloten over het maken van plantaardige kip voor KFC en vegan gehaktballetjes voor broodjesketen Subway.

Op de markt zijn meerdere makers van vleesvervangers actief. Concurrent Impossible Foods sloot al een deal met Burger King voor een vegan Whopper.

LEES OOK: We vergeleken de Beyond Burger, de Impossible Burger en de hamburger van De Vegetarische Slager – dit viel op bij de voedingswaarde