Extreem hoge stookkosten, rekeningen voor beveiligers zonder duidelijk is hoeveel er zijn ingehuurd. De rekeningen voor servicekosten die vastgoedbedrijven bij winkeliers in rekening brengen, zijn weinig inzichtelijk en soms ogenschijnlijk veel te hoog. Dat stelt Detailhandel Nederland.

Steeds meer winkeliers laten hun servicekosten narekenen en stuitten dan op onduidelijkheden. Dat stelt brancheorganisatie Detailhandel Nederland maandag in de Volkskrant (hier te lezen via Blendle).

Vastgoedbeheerders geven te weinig inzicht in hoe de servicekosten tot stand komen. De rekeningen zijn vaak veel hoger dan je zou mogen verwachten. Het zou met name misgaan in de (kleinere) winkelcentra.

Gebruiken verhuurder servicekosten als een kraan waaraan ze kunnen draaien om de marges op te krikken? De verenging van institutionele beleggers in Vastgoed (IVBN) stelt in de krant dat het wel meevalt met de manipulatie van de servicekosten. In de meeste gevallen zijn  huurders volgens de (IVBN) gewoon teleurgesteld als de afrekening van de energierekening hoger uitvalt dan het voorschot.

Lees ook:

De huurprijzen van winkelpanden blijven dalen, behalve op toplocaties

Flexibeler huurcontract als winkelier? Dit moet je weten

Ondernemer & Fiscus voorbeeldcontract: Huurcontract winkel €

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl