De beursgenoteerde investeerder Value8 gaat voor 1,4 miljoen euro eigen aandelen inkopen.

CEO Peter Paul de Vries maakte in een brief aan de aandeelhouders bekend een pakket van 250.000 aandelen te willen inkopen tegen koers van 5,50 euro per stuk. Door de transactie daalt het aantal uitstaande gewone aandelen naar 9,75 miljoen.

Eerder heeft Value8 bekendgemaakt een belang van 45 procent te hebben genomen in in het Eindhovense cloud-bedrijf Skysource.

Ook zei Value8 diverse kleine investeringen te hebben gedaan.

Het heeft 2,8 miljoen euro gestoken in Nederlandse ketens van bouwmarkten. Welke ketens dit zijn meldde Value8 niet.

Verder investeerde Value8 in Mecelec, een composietbedrijf voor onder andere de elektrotechnische markt en de transportsector. Value8 betaalde 1,4 miljoen euro voor een belang van 9,6 procent.

Dividend

Ook wil Value8 zijn belang in BK Group uitbreiden van 67,5 procent naar 100 procent. Daarover is al overeenstemming bereikt met de voormalig managers, maar de transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB).

Daarnaast wil Value8 een wijziging van de voorwaarden van de preferente aandelen waarbij het dividendpercentage van 7 naar 5 procent gaat. Een extra uitkering van 1,75 euro moet de verlaging compenseren.

Vrijdag vindt een buitengewone aandeelhoudersvergadering plaats waarin wordt gestemd over een verlenging van het boekjaar 2019 met 365 dagen.

Dit omdat Value8 op zoek moest naar een nieuwe accountant. De accountant waarmee de investeerder samenwerkte, Accon, leverde zijn vergunning in.

Lees meer over Value8: