Met een speciaal toeristenvisum wil Thailand nog wat goed maken van de gemiste inkomsten.

Door het coronavirus zijn de grenzen sinds maart vrijwel geheel dicht, dat hakt er in bij de toeristensector.

Overwinteraars moeten in het nieuwe plan eerst naar het eiland Phuket, waar ze twee weken in quarantaine blijven. Daarna mogen ze langere tijd vrij door het hele land reizen.

Thailand heeft al drie maanden geen besmetting met het coronavirus vastgesteld.

Thailand heeft ernstig te lijden onder de verschillende reisbeperkingen die nodig zijn om het coronavirus een halt toe te roepen. De grenzen zijn vrijwel dicht sinds half maart, maar het land mikt nu met een speciale quarantaineregeling op overwinteraars.

Als het plan doorgaat zal het land toeristenvisa voor een langere duur gaan verstrekken.

De overwinteraars moeten eerst naar het eiland Phuket, waar ze twee weken in quarantaine moeten blijven en getest worden op het virus. Daarna mogen ze dan vrij door heel Thailand reizen voor een periode van 9 maanden.

Zo’n regeling moet de vele gemiste inkomsten uit toerisme nog een beetje goed maken. Voor de nationale parken was de lockdown overigens wel erg positief. De Thaise overheid kijkt zelfs naar mogelijkheden om de natuurgebieden voortaan altijd een hele periode volledig af te grendelen.

Thailand heeft al drie maanden geen besmetting met het coronavirus vastgesteld, met uitzondering van besmettingen die uit het buitenland kwamen. Maar de toerismesector is belangrijk voor de economie, die dit jaar waarschijnlijk 8,5 procent krimpt.

Lees over corona ook: