Op zoek naar een plek zonder corona? Dan moet je naar de Stille Oceaan.

Verschillende eilandstaatjes hebben nog geen enkel geval van een coronabesmetting gemeld.

Of je daar nu ook naar toekunt, is twijfelachtig. Om een land virusvrij te houden is het namelijk ook nodig alle reisbewegingen een halt toe te roepen.

De dictatoriale regimes in Noord-Korea en Turkmenistan melden eveneens nul besmettingen, maar experts twijfelen aan de waarheid van die claims.

Hoewel de coronapandemie de hele wereld in zijn grip houdt, zijn er nog steeds landen waar er geen besmettingen gemeld zijn. Wie op zoek is naar een toevluchtsoord om het virus te ontlopen doet er goed aan op zoek te gaan naar kleine eilandstaatjes.

Databureau Statista zette de laatste landen zonder Covid-19 gevallen op een rij. Alle landen met een betrouwbare claim virusvrij te zijn, zijn eilanden in de Stille Oceaan. Op Tuvalu, Samoa of Tonga ben je voorlopig buiten bereik van het virus.

Dat betekent niet dat deze landen niet te lijden hebben onder de pandemie. Veel eilandstaatjes zijn voor een groot deel afhankelijk van het toerisme, maar om hun grondgebied ook echt vrij van besmettingen te houden is het juist van belang dit soort reizen niet toe te staan.

Infographic: The Last Coronavirus-Free Countries On Earth | Statista

Op de lijst staan naast de tien staatjes ook twee grotere landen die geen eiland zijn. Turkmenistan en Noord-Korea melden namelijk ook nul besmettingen. Experts twijfelen ernstig aan die claims; de regimes van Gurbanguly Berdimuhamedow en Kim Jong-un is er veel aan gelegen hun land zo positief mogelijk voor te spiegelen.

In Turkmenistan zouden volgens berichten al lang patiënten zijn overleden aan het coronavirus, zo schrijft Statista. In Noord-Korea was er één vermoedelijk geval, waarna er regio in lockdown ging. Over de uiteindelijke uitslag is niets bekendgemaakt door de regering in Pyongyang. Ondanks de relatieve isolatie van het land lijkt het onwaarschijnlijk dat er echt geen besmettingen zijn in Noord-Korea.

De Pacifische eilandstaatjes die wel nog echt virusvrij lijken te zijn, hoopten de grenzen weer langzaam open te kunnen stellen. De heropening van luchtbruggen met Nieuw-Zeeland en Australië is voorlopig echter uitgesteld door de opleving van het virus.

LEES OOK: Dit zijn de 9 meest kansrijke coronabehandelingen – een medicijn tegen Covid-19 is ook nodig als er een vaccin is