• Door coronarestricties zijn veel vakanties in het buitenland geannuleerd of onzeker.
  • Veel mensen blijven al dan niet plotseling in Nederland, waar je inmiddels met moeite nog wat kan boeken.
  • Business Insider struinde de (mobiele) accommodaties af en vond een paar opvallende vakantie-opties die je nog kunt reserveren.

Corona gooit roet in het eten als het om vakantieplannen gaat. Je kunt er nog wel op uit, maar er zijn veel restricties waar je rekening mee moet houden. Zeker als je de grens over wilt.

Als je in Nederland blijft, heb je daar gelukkig minder last van. Maar dan loop je al snel tegen volzittende campings en hotels aan. Moet je de vakantie dit jaar dan maar gewoon skippen?

Zeker niet! In Nederland kun je deze zomer nog een geweldige vakantie beleven. Daarvoor hoef je niet naar een camping of hotel. Er zijn genoeg andere mogelijkheden. We helpen je op weg met deze 5 prachtige opties.

Moderne nostalgie: elektrische Volkswagen T2 (159 euro per dag)

Elektrische Volkswagen T2. Afbeelding: Goboony
Elektrische Volkswagen T2. Afbeelding: Goboony

We schreven eerder al dat campers enorm in populariteit stijgen in Nederland. Daar kun jij van profiteren zonder dat je er een hoeft te kopen. We vonden deze geweldige klassieker: de Volkswagen T2. Hij heeft alleen iets bijzonders, want de verbrandingsmotor mist.

Deze T2 is volledig elektrisch waardoor je er stilletjes mee door de natuur kunt zoemen. Ook geeft de elektrische aandrijving wat meer rijcomfort. Hij heeft als nadeel dat je er maximaal 200 kilometer mee kunt afleggen, maar dat hoeft in Nederland geen probleem te zijn. Er zijn genoeg laadpalen en de afstanden zijn niet heel groot.

Prijs: vanaf 159 euro per dag (exclusief bijkomende kosten)


Een appartement op wielen: de GMC Sun Clipper (85 euro per dag)

GMC Sun Clipper. Afbeelding: Goboony
GMC Sun Clipper. Afbeelding: Goboony

Geen zin om vast te zitten op één locatie, maar wil je ook niet inleveren op luxe? Dan blijft er maar een optie over: deze GMC Sun Clipper huren. Een grotere camper ga je niet vinden. Hij heeft een volledig gestoffeerd interieur inclusief fullsize bank, complete keuken en een bed in Amerikaans formaat. Comfort is dus gegarandeerd.

Helaas zitten er ook wel wat nadelen aan het huren van dit vehikel. Om te beginnen mag je zonder C1-rijbewijs niet achter het stuur kruipen. Daarnaast heeft hij een dorstige 6,1-liter V8-motor en begint de leeftijd van de bijna-oldtimer wel een beetje te tellen. Voorzichtig rijden en remmen is een must. In dat opzicht is een vakantie in het platte Nederland zo slecht nog niet.

Prijs: vanaf 85 euro per dag (exclusief bijkomende kosten)


Een hotelkamer in de natuur (186,33 euro per nacht)

Zeeuwse Oase. Foto: Natuurhuisje
Zeeuwse Oase. Foto: Natuurhuisje

Alle luxe van een hotel, maar dan in de vrije natuur. Ook dat kan gewoon in Nederland. Je hoeft er alleen maar voor naar Zeeland af te reizen. Daar vind je de Zeeuwse Oase waar dit leuke huisje staat.

De cabine, zoals de verhuurder het noemt, is ingericht met alle luxe die je verwacht: een groot bed, ruime douche, minibar en wat zitplaatsen. Eten kan in het restaurant dat in de buurt is, of je kiest ervoor om te koken in de gezamenlijke buitenkeuken. Een vers ontbijt is optioneel bij te boeken.

Prijs: vanaf 186,33 per nacht inclusief alle kosten.


Tijdelijk verhuizen naar de kust (133 euro per nacht)

Walhalla aan zee. Afbeelding: Micazu
Walhalla aan zee. Afbeelding: Micazu

Op vakantie gaan brengt vaak een bepaalde mate van behelpen met zich mee. Je kunt immers niet alle gemakken van huis meenemen. Maar dat hoeft niet, je kunt alle benodigdheden ook op de plaats van bestemming boeken. Je hoeft alleen maar wat kleding in te pakken en in de auto te stappen. Zo makkelijk kan het zijn.

Neem dit gehele huis in Noordwijk, gelegen aan de natuur en vlak bij het strand. Voorzien van alle luxe die je wenst, en een beetje meer. De auto kan op de oprit en de kont in de hangmat. Meer is er niet nodig voor een lekkere vakantie, toch?

Prijs: vanaf 133 euro per nacht exclusief bijkomende kosten.


Op avontuur met een 4×4 met daktent (133 euro per dag)

Willem. Afbeelding: Goboony
Willem. Afbeelding: Goboony

Als je ‘Willem‘ (zo heet de bus) ziet, denk je dat je te maken hebt met een klassieke UAZ Bukhanka Expedition, maar niets is minder waar. De 4×4 is namelijk helemaal geen klassieker. Hij rolde dit jaar nog van de band in Rusland. De eigenaar bouwde hem om tot camper en biedt hem nu te huur aan.

Die daktent is leuk, maar die hoef je niet te gebruiken. In de auto is ook een slaapplek voor 2 mensen. Daarvoor moet de zitplaats, die tevens dienst doet als minikeuken, omgebouwd worden. Een wc ontbreekt, maar er is wel aan een douche gedacht. Deze kan je namelijk ophangen aan bijvoorbeeld de bijgeleverde luifel. Je hoeft niet op zoek naar een avontuur met Willem, hij heeft het al in zich.

Prijs: vanaf 133 euro per dag exclusief bijkomende kosten


Lees meer over reizen: