• Twitter heeft vrienden en zakenpartners van Elon Musk opgeroepen om te getuigen in de rechtszaak over de mislukte overname.
  • Een van Musks vrienden besloot op Twitter te reageren op de actie en schrijft dat het een “giant harassing fishing expedition” is.
  • Twitter heeft ook de banken gedagvaard die de aankoop van 44 miljard dollar hebben helpen financieren.
  • Lees ook: Elon Musks gedrag jaagt potentiële klanten bij Tesla weg, blijkt uit onderzoek

Twitter gaat met een gestrekt been de rechtszaak tegen Elon Musk in. The Washington Post schrijft dat het sociale media bedrijf meerdere vrienden en zakenpartners van Musk heeft gedagvaard, zodat ze tijdens de rechtszaak tegen hem zullen moeten getuigen. 

Twitter stuurde maandag dagvaardingen uit naar miljardairs Chamath Palihapitiya, Marc Andreessen, Keith Rabois, Joe Lonsdale, David Sacks – die Musk hielp PayPal op te richten – en naar SpaceX en Tesla bestuurslid Stephen Jurvetson. 

Bijna alle gedagvaardigden weigerden commentaar te geven op situatie, maar Lonsdale en Sacks besloten ironisch genoeg op Twitter los te gaan over de juridische stappen die het bedrijf heeft genomen. 

Met de dagvaardingen probeert het socialemediabedrijf meer informatie los te krijgen over eventuele gesprekken tussen de Tesla CEO en zijn sociale kring over zijn ideeën rondom bots of spam op het platform. 

Ook wil Twitter meer informatie over mogelijke uitspraken die Musk heeft gedaan op de 'All-In Summit' in Miami - een evenement dat hij bijwoonde met Palihapitiya en Sacks. Op het evenement in Miami leek Musk al terug te krabbelen, maanden voor hij zich officieel probeerde terug te trekken uit de 44 miljard kostende overname.

Opmerkelijk is dat de vrienden en kennissen van Musk die nu gedagvaard zijn door Twitter, niet direct betrokken waren bij Musks deal om het bedrijf te kopen. Al is het wel bekend dat Andreessen de miljardair heeft geholpen met zijn pogingen om de overname te financieren.

Twitter focust zich niet alleen op de sociale kring van Musk, het bedrijf heeft ook verschillende banken gedagvaard die geholpen hebben de deal te financieren, zoals Morgan Stanley, Citigroup en Bank of America.

Amerikaanse experts zeiden in eerder interview met Insider dat Musk een zware juridische strijd tegemoet gaat om onder de deal uit te komen. Dat komt omdat hij een waterdicht contract heeft getekend met Twitter. 

Meer lezen over Elon Musk? Check deze artikelen: