Twitter laat het er niet zomaar bij zitten dat Elon Musk zich terugtrekt van zijn aanvankelijke belofte om de sociale mediasite te kopen.

Het bedrijf spande dinsdag een rechtszaak aan tegen de miljardair omdat hij “weigert zijn verplichtingen na te komen.” Twitter wil dat de rechter Musk dwingt alsnog tot de overname over te gaan voor de afgesproken 54,20 dollar per aandeel, meldden Amerikaanse media.

De aanklacht komt nadat Musk vorige week aankondigde dat hij de overeenkomst wilde beëindigen die hij in april tekende om Twitter te kopen voor 44 miljard dollar. En hij is niet van plan te voldoen aan de boetebepaling in de overeenkomst, die stelt dat hij 1 miljard dollar moet betalen bij terugtrekking, meldde Insider eerder.

Reden dat Musk zich terugtrok was dat Twitter niet genoeg gegevens overhandigde aan zijn team om het aantal bots en spamaccounts te verifiëren. Twitter zegt dat dit minder dan 5 procent van het totaal is.

Maar Musk beweert dat Twitter gebruikersgegevens verkeerd heeft voorgesteld en dat het aantal spambots op het platform veel hoger is dan het bedrijf zelf zegt. Musk leverde volgens Twitter echter geen enkel bewijs voor deze bewering en de berichtendienst ontkende het herhaaldelijk.

Als reactie op de officiële aanklacht twitterde Musk: "Oh de ironie lol." Daarmee bedoelt hij vermoedelijk dat Twitter mogelijk voor de rechter de informatie over nepaccounts moet geven waar Musk naar zou hebben gevraagd.

Het 62 pagina's tellende rechtbankdocument staat vol stevige beschuldigingen aan het adres van Musk. Dit zijn de venijnigste uitspraken die Twitter in de aanklacht doet.

Twitter wil Elon Musk met een rechtszaak in de pan hakken: Dit zijn 6 stevige beschuldigingen

LEES OOK: Elon Musk kan het zich niet veroorloven om Twitter te kopen, ook al is hij op papier de rijkste mens ter wereld, volgens een bekende marketinggoeroe