De bekende Amerikaanse tv-presentator Tucker Carlson zou een serieuze bedreiging vormen voor oud-president Donald Trump in de voorverkiezingen voor het presidentschap van de Republikeinse partij, mocht Carlson zich kandidaat stellen. Dat zegt een voormalige Republikeinse strateeg.

Carlson heeft niets gezegd over eventuele presidentiële ambities, maar de voormalige Republikeinse strateeg Rick Wilson meent dat Carlson – die tot maandag een van de belangrijkste presentatoren van Fox News was – alles in huis heeft om het Trump lastig te maken. 

“Wat als hij zich kandidaat stelt? Carlson is rijk en populair genoeg. Hij zou onmiddellijk een gigantische hoeveelheid fondsen kunnen werven, waarmee hij gelijk zou komen te staan met Trump of hem misschien zelfs zou overtreffen.”

Wilson, die als politiek strateeg werkzaam was voor de voormalige president George H.W. Bush, gaf in een tweet aan hij denkt dat Carlson hoge ogen zou gooien. 

Wilson schrijft in zijn tweet dat als Carlson zich kandidaat zou stellen, hij de "enige Republikein zou zijn die een reëel gevaar vormt voor Donald Trump in de voorverkiezingen". 

"Roem, geld, scherpe analyses, cynisme, pro-Poetin en een openlijke liefde voor autoritair gedrag vormen de mix om aanhangers van Trump voor je te winnen", aldus Wilson.

"Zijn beroemdheid bracht Trump tot het Witte Huis. Dat zou zeker ook kunnen gelden voor Tucker. Zeg niet dat dit nooit zou kunnen gebeuren. Stemmen op een voormalige tv-presentator die op live-tv racistische uitspraken doet: dat is PRECIES op wie ze zouden stemmen." 

Carlson, een spraakmakende en controversiële stem op de conservatieve zender Fox News, werd afgelopen maandag ontslagen. Hij zou Bryan Freedman, een van de bekendste advocaten van Amerika, hebben ingehuurd om te onderhandelen over zijn vertrek bij het tv-station.

Donald Trump zei in een interview met een nieuwsprogramma dat hij "geschokt" was, toen hij hoorde dat de presentator ontslagen was door Fox News. "Nou, ik ben geschokt, ik ben verrast. Hij is een heel goed mens en een heel goede man. En zeer getalenteerd. Hij had zeer hoge kijkcijfers."

Trump en Carlson sturen elkaar vaak berichten en hebben een goede relatie, aldus The New York Times. Maar in privéberichten met collega's leek Carlson niet zo'n fan te zijn van Trump en brandde hij hem zelfs af. Deze berichten werden in maart openbaar gemaakt als onderdeel van een rechtszaak tegen Fox News.

Carlson heeft niet gezegd wat zijn volgende stappen na Fox News zullen zijn.

LEES OOK: Biden gaat officieel voor tweede termijn als Amerikaanse president