• Donald Trump zal tegen het einde van de lente terugkeren op sociale media, volgens zijn topadviseur Jason Miller.
  • Volgens Miller zal Trumps terugkeer een enorme verschuiving in de wereld van sociale media teweegbrengen.
  • Trump zal waarschijnlijk op andere platformen dan Twitter en Facebook actief zijn.

Voormalig president Trump treft voorbereidingen om tegen het einde van de lente terug te keren op sociale media. Dat meldde zijn senior adviseur Jason Miller zaterdag in een podcast. Waarschijnlijk zal Trump actief zijn op niet-mainstream platformen.

In een aflevering van de podcast The Interview zei Miller dat het team van de voormalige president in gesprek is met “zowel bestaande als enkele nieuwe socialemediaplatforms.” Dit in verband met het eerdere besluit van Twitter en Facebook om Trump van hun platformen te weren, in de nasleep van bestorming van Het Capitool door Trump-aanhanger op 6 januari.

“De terugkeer van president Trump op sociale media is nabij”, zei Miller. De adviseur gaf aan dat de voormalige president waarschijnlijk actief zal zijn op een nieuw platform. Volgens Miller zal Trump een enorme verschuiving in de wereld van sociale media teweeg brengen. “Als hij zich ergens op stort wordt het een groot ding.”

Trump vrijwel zeker niet terug op Twitter

Op de vraag of Trump denkt dat mainstream platformen hem weer zullen uitnodigen, zei Miller dat hij niets uitsluit, maar dat de kans klein is.

“Ik ben er zeker van dat Jack [Dorsey] een mogelijke terugkeer op Twitter zal tegenhouden, en Zuckerberg… we zullen in april zien wat de raad van toezicht Facebook erover te zeggen heeft.”

In januari kondigde de ‘Oversight Board’ van Facebook, zoals het orgaan officieel heet, aan dat het publieke feedback zou gaan verzamelen over de schorsing van Trump. De raad van toezicht gaf aan uiterlijk in april een besluit te nemen over het lot van Trump op Facebook, zo meldde nieuwsplatform TechCrunch.

Daarentegen zeiden leidinggevenden bij Twitter in februari dat Trumps schorsing permanent is, zelfs al stelt hij zich opnieuw verkiesbaar als president.

Lees ook op Business Insider

Nadat Trump bijna twee maanden geleden op 20 januari het Witte Huis verliet, heeft hij zich redelijk gedeisd gehouden.

Zijn eerste publieke optreden was afgelopen maand tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Amerikaanse conservatieven. Ook heeft hij de afgelopen weken zo nu en dan radio-interviews gegeven en publieke verklaringen afgelegd.

Lees meer over Donald Trump: