Premium content ophalen

Het lijkt misschien alsof voormalige president Donald Trump van de aardbodem is verdwenen, maar dat is absoluut niet zo.

Trump werkt aan een comeback. Daarbij lijkt een belangrijke rol te zijn weggelegd voor politieke comités, overheidsvoorzieningen en media.

De twee belangrijkste beslissingen die hij moet nemen zijn of hij een nieuwe politieke partij wil oprichten en of hij zich kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen van 2024.

ANALYSE – De politieke rol van voormalig president Donald Trump lijkt wellicht uitgespeeld. Er loopt immers een impeachment-procedure tegen hem, Twitter heeft hem verbannen, net als Facebook, YouTube, Instagram en Snapchat. 

Hij vertrok op 20 januari vanuit Washington D.C. naar zijn resort Mar-a-Lago nadat hij had beloofd “nooit op te geven” in het gevecht om een nieuwe termijn als president.

Maar sinds het moment dat Joe Biden het Witte Huis betrad, heeft Trump geen toespraak meer gehouden, geen interview meer gegeven en ook niet een voor hem kenmerkend filmpje verspreid waarin hij indringend in de camera kijkt.

Premium content ophalen